OEGlobal 2020: presentatie zone Digitale leermaterialen

zone-digitale-leermaterialen

Internationaal podium

Van 16 t/m 20 november 2020 vond de OEGlobal (Open Education Global) plaats. Dit is een conferentie waarin geïnteresseerden, uit alle onderwijssectoren en vanuit alle hoeken van de wereld, thema’s uit open education bespreken en bediscussiëren. Centraal staat hoe open education bijdraagt aan toegankelijkheid, gelijkheid, innovatie en kansen in onderwijs.  

Presentatie

Aanvoerder zone Leermaterialen Robert Schuwer van Fontys HogescholenVerbinder zone Leermaterialen Lieke Rensink van SURF

Robert Schuwer en Lieke Rensink van de zone Naar digitale (open) leermaterialen hebben deelgenomen aan de conferentie. Tijdens een sessie hebben zij op dit internationale podium het Versnellingsplan en de activiteiten van de zone gepresenteerd. Vervolgens is meer verteld over resultaten van de zone zoals het Visiedocument leermaterialen 2025 en het Landelijk platform digitale open leermaterialen.

Tijdens de discussie aan het einde van de presentatie, informeerden deelnemers vooral naar de werkzaamheden van de werkgroep infrastructuur en content.  Er was veel interesse naar de activiteiten gericht op het toegang krijgen tot het zoekportaal van het landelijk platform voor open leermaterialen. Vragen die tijdens de discussie naar voren kwamen waren onder meer:

  • Wat gebeurt er als je niet meer binnen een hoger onderwijsinstelling werkt? Kun je dan nog steeds bij alle informatie? 
  • Is het portaal alleen voor hoger onderwijs? 
  • Is het niet verwarrend als commercieel en open leermaterialen in hetzelfde platform staan? 

Deze vragen neemt de zone mee bij de verdere uitwerking van de plannen voor 2021.

Leden van de zone Digitale leermaterialen hebben meer sessies van OEGlobal 2020 bijgewoond.

Kijk hier voor de terugblik op OE Global 2020

Headerfoto door CHUTTERSNAP via Unsplash

Presentatie @ OEGlobal 2020

Robert Schuwer en Lieke Rensink

Kijk hier de presentatie terug die Robert Schuwer en Lieke Rensink gaven tijdens OEGlobal 2020. Titel: “Dutch acceleration plan, the butterfly effect 2.0″.

Video afspelen

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Quickscan-Gebruik-open-leermaterialen
Product
Quickscan Gebruik open leermaterialen

Werken met open leermaterialen heeft meer impact op een instelling dan alleen op docenten en het onderwijsproces. Heeft jouw instelling