Zone-Human-Capital

Onderwijs in de context van digitale transformatie

Het (hoger) onderwijs transformeert. Maatschappij en arbeidsmarkt veranderen, flexibilisering en een leven lang ontwikkelen zijn vereist en de werkdruk en stress onder zowel studenten als docenten groeit. Digitalisering biedt de kans om de noodzakelijke transformatie te versnellen en te structureren. Maar wie een log en robuust onderwijssysteem in beweging wil zetten, zal proactief te werk moeten gaan. Transformatie mag ons niet overkomen, we zullen zelf de regie moeten nemen. En dat kán!

De zone
Versterken van digitale human capital heeft onderzoek gedaan naar de status van de digitale transformatie in het hoger onderwijs. In deze publicatie schetst de zone een beeld van de huidige situatie, wijst op de risico’s en biedt ankerpunten als het gaat om digitalisering in het hoger onderwijs. 

Download de publicatie hieronder via de blauwe knop.

Online dialoogsessie: doe je mee?

De zone gebruikt het discussiestuk als vertrekpunt voor dialoog met mensen die zich – binnen of buiten het hoger onderwijs – betrokken voelen bij het thema digitale transformatie en onderwijsinnovatie. Door middel van een online dialoogsessie op woensdag 21 september kun je bijdragen aan de vervolgplannen van de zone. 

Wil je deelnemen aan de dialoogsessie? Of op een andere manier bijdragen? Kijk dan hier voor meer informatie.

 

Download de publicatie hier

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
VP-De-glossy-van-het-Versnellingsplan
Goede voorbeelden
Glossy VP.

VP. is dé glossy van het Versnellingsplan. 4 jaar versnellen samengevat in 114 pagina’s interviews, portretten, reflecties en columns. Deze

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees-meer-over-het-Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies