zone-flexibilisering

Flexibilisering van het onderwijs

Flexibilisering van het hoger onderwijs kent veel facetten; zoals een onderwijscatalogus, modularisering, micro-credentialing, standaardisatie, flexibele inzetplanning, leeruitkomsten, online afstandsonderwijs, mengvormen van face-to-face en online onderwijs, leerwegonafhankelijke toetsing, micromasters, afspraken over organisatie van samenwerking en natuurlijk leven lang leren. Er is een enorme diversiteit aan ingrediënten waarmee het hoger onderwijs verregaand geflexibiliseerd kan worden.

De zone heeft flexibilisering van het onderwijs aan de hand van vier studentroutes beschreven. Bekijk hier de flyer over de studentroutes. Ook startte de zone 2 belangrijke pilots tijdens het Versnellingsplan, de pilot Studentmobiliteit en de pilot Microcredentials.

De zone Flexibilisering werd aangevoerd door Ulrike Wild en Paul den Hertog.

Kennisbank

Doorzoek deze zone
Filter
Generic filters
Je filtert op
Kennisbank
Filter by Zones
Flexibilisering
Digitale leermaterialen
Studiedata
Evidence-informed
Werkgroep EdTech
Werkgroep Toetsen op afstand
Werkgroep Praktijkvaardigheden
Docentprofessionalisering
Human capital
Filter by Knowledge Base Categories
Publicatie
Product
Project
Filter by Type innovatie
Strategie
Goede voorbeelden
Onderzoek
Instrumenten & Tools
Experimenten

Ga naar de kennisbank voor meer

Studeren op eigen tempo

Sam Stuijver van de zone Flexibilisering vertelt over de uitkomsten van de Challenge Day 2020 waarin leveranciers werden uitgedaagd student-informatiesystemen zo te ontwerpen dat studeren op eigen tempo mogelijk wordt.

Wil je de videopresentaties en Q&A’s op de Challenge Day terugzien? Dat kan hier.

Video afspelen

Studentroutes

Hieronder vind je de vier afbeeldingen van de studentroutes. Van links naar rechts gaat het om de studenroutes Eigen tempo, Buiten de gebaande paden, MijnDiploma en Modulair studeren. Ook heeft de zone slides gemaakt over de routes. Bekijk en download hier de slides over de studentroutes.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies