zone-flexibilisering

Samen Versnellen spel

Wil je van opleidingsroutes naar studentroutes?

Speel dan samen met je collega’s Samen Versnellen, een spel ontwikkeld door de zone FlexibiliseringSamen Versnellen is een teamtrainingspel ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en universiteiten en bevat realistische studentvragen uit de praktijk. 

 

Logo-Samen-Versnellen
Video afspelen

Bekijk het webinar over het Samen Versnellen spel

Kijk hier het webinar terug van 11 oktober waarin je uitleg krijgt over de totstandkoming van het Samen Versnellen spel en de ervaringen van gebruikers tot nu toe. Ook leggen we uit hoe je het spel speelt binnen je instelling. 

Wat is het doel van het spel?

Het doel is om samen met collega’s te ontdekken wat flexibilisering inhoudt voor het onderwijs en de organisatie.  Je gaat aan de slag met bijgeleverde praktijksituaties of levert een eigen voorbeeld aan, om zo onderling kennis te delen en met elkaar oplossingen te bedenken voor verschillende vraagstukken.

Voor wie is het spel?

Samen Versnellen kun je het beste binnen je eigen onderwijsinstelling spelen met collega’s van verschillende afdelingen, zoals docenten, een kwaliteitsmedewerker, het management, de functioneel beheerder en de procescoördinator. Het is dus geschikt voor collega’s uit zowel de organisatie- als de onderwijskant binnen een instelling.

Teamtrainingsspel-Samen-Versnellen
Samen-Versnellen-bordspel-zone-flexibilisering

Hoe werkt het?

In vier spelrondes ga je aan de hand van concrete studentvragen met je team oplossingen zoeken en ervaren waar de knelpunten liggen, kijken wat nu al mogelijk is en onderzoeken welke studentvragen extra uitwerking nodig hebben. 

De verdiepingsronde biedt inzicht in gezamenlijke uitgangspunten en geeft handvatten om verdere stappen te zetten richting het faciliteren van flexibele studentroutes. Je kunt ook individuele doelen van de instelling toevoegen aan het spel. Daarnaast ben je als spelleider vrij om aanpassingen te maken waar nodig. Afhankelijk van waar de behoefte en kennis omtrent flexibel studeren ligt zijn onderdelen moeilijker of makkelijker te maken door de spelleider. De handleiding van het spel kun je onderaan deze pagina downloaden.

Bestel het Samen Versnellen spel

Heb je interesse in het Samen Versnellen spel en wil je een exemplaar bestellen? Dat kan op de website van Samen Versnellen. Hier kun je het spel, tegen kostprijs, bestellen.

Download de spelhandleiding hier 

Deel deze pagina

Heb je vragen over het spel? Stuur een e-mail naar info@samenversnellen.nl

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
4-jaar-versnellen
Strategie
Vier jaar versnellen

Eindpresentatie Versnellingsplan 2019-2022. Een overzicht van vier jaar versnellen. Download de presentatie via onderstaande knop. Download de presentatie hier Download

VP-De-glossy-van-het-Versnellingsplan
Strategie
Glossy VP.

VP. is dé glossy van het Versnellingsplan. 4 jaar versnellen samengevat in 114 pagina’s interviews, portretten, reflecties en columns. Deze

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies