werkgroep-toetsen-op-afstand

Werkgroep Toetsen op afstand

Op het gebied van toetsen op afstand is nog een wereld te winnen. Daarom zette de werkgroep Toetsen op afstand zich in om de kennisontwikkeling rond dit onderwerp te bundelen, en keek de werkgroep vooruit naar de toekomst door een visie op dit thema te ontwikkelen.

De werkgroep startte tijdens de coronapandemie. De pandemie toonde enerzijds hoe veerkrachtig het hoger onderwijs kan zijn op het gebied van online onderwijs, maar ook de pijnpunten van plaats- en tijdonafhankelijk toetsen. De pandemie heeft de noodzaak van plaats onafhankelijk toetsen onder een vergrootglas gelegd. Ook schetsten zich daardoor de contouren van de periode na de crisis. Niet alleen tijdens de COVID-19-crisis is het digitaal afnemen van toetsen toegenomen, ook bij terugkeer naar de campus was er een toename. Daarom werkte de werkgroep aan een visie op toetsen op afstand, om zo te kunnen voorsorteren op de toekomst.

De werkgroep werkte samen met diverse stakeholders aan producten die bijdragen aan betere toetsing en een visie op toetsen (op afstand).

Kennisbank

Doorzoek deze zone
Filter
Generic filters
Je filtert op
Kennisbank
Filter by Zones
Flexibilisering
Digitale leermaterialen
Studiedata
Evidence-informed
Werkgroep EdTech
Werkgroep Toetsen op afstand
Werkgroep Praktijkvaardigheden
Docentprofessionalisering
Human capital
Filter by Knowledge Base Categories
Publicatie
Product
Project
Filter by Type innovatie
Onderzoek
Instrumenten & Tools
Experimenten
Strategie
Goede voorbeelden

Ga naar de kennisbank voor meer

Actueel

Dit vind je wellicht ook interessant
Terugblik-Toets2daagse
Artikel
Terugblik: dit was de Toets2daagse

Op 6 en 7 december 2022 organiseerde de werkgroep Toetsen op afstand samen met de Special Interest Group Digitaal Toetsen en

Webinars

Online Proctoring voor de toekomst

14 december 2020 namen 120 deelnemers deel aan de webinar Online proctoring voor de toekomst. Aanvoerder van de werkgroep Sharon Klinkenberg bespreekt met Silvester Draaijer (VU) en Ludo van Meeuwen (TU/e) de toekomst voor online proctoring.

Video afspelen

Kansen en dilemma’s online proctoring na corona

Op vrijdag 26 maart organiseerde de Vraagbaak Online Onderwijs met de SURF Special Interest Group (SIG) Digitaal toetsen en de Werkgroep Toetsen op afstand het webinar ‘Online proctoring na corona – de laatste ontwikkelingen’. Het webinar ging over in welke vorm online proctoring ingezet kan worden na corona en welke dilemma’s daarbij spelen.

Lees het verslag met highlights op de Vraagbaak Online Onderwijs

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies