Terugblik-Toets2daagse

Terugblik: dit was de Toets2daagse

werkgroep-toetsen-op-afstand

Op 6 en 7 december 2022 organiseerde de werkgroep Toetsen op afstand samen met de Special Interest Group Digitaal Toetsen en Tilburg University de Toets2daagse. Een tweedaagscongres met als thema: Toetsen en leren in balans. Je kunt vanaf nu alle opnames terugkijken!

Over Toetsen en leren in balans
Toetsen zijn een essentieel onderdeel van het onderwijs en over het belang ervan is weinig discussie. Wel gaan er steeds meer stemmen op die wijzen op de nadelen van het summatieve toetsen, waarbij het toetsen gezien wordt als ‘afrekenmoment’ in plaats van een leermoment. Daarom wordt er steeds vaker voor gepleit om toetsen te benaderen als een integraal onderdeel van het onderwijs. Tijdens de Toets2daagse gingen experts en deelnemers met elkaar in gesprek over deze holistische en programmatische aanpak van toetsing. En over de vraag hoe deze aanpak zich verhoudt tot het ‘klassieke summatieve toetsen’. Het programma bevatte een ruim aanbod van sessies die de verschillende vormen van toetsen en beoordelen belichtten. Niet alleen werd gekeken naar de onderwijskundige kant, maar ook de organisatorische insteek en de benodigde technologie om het proces te ondersteunen kwamen aan bod.

Alle opnames en presentaties zijn terug te kijken in het Toets2daagse-archief. Een schat aan kennis en ervaringen van meer dan 50 experts. Kijk de bijdragen terug van onder andere:

Foto van JESHOOTS.com via Pexels

Deel deze pagina

Actueel

Lees hier het laatste nieuws en meer
Terugblik-Toets2daagse
Artikel
Terugblik: dit was de Toets2daagse

Op 6 en 7 december 2022 organiseerde de werkgroep Toetsen op afstand samen met de Special Interest Group Digitaal Toetsen en

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees-meer-over-het-Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT