Webinars-Toetsen-op-afstand

Webinars Toetsen op afstand: kijk ze hier terug

werkgroep-toetsen-op-afstand

In november organiseerde de Werkgroep Toetsen op afstand twee webinars over een aantal van de projecten van de werkgroep. Je kunt de webinars ‘Toetsen op afstand doe je zo’ en ‘Maak optimaal gebruik van de itembank voor digitaal toetsen’ nu terugkijken. 

‘Toetsen op afstand doe je zo’ 

Als één van de meest besproken thema’s tijdens de coronapandemie is toetsen op afstand een onderwerp waar iedere docent mee te maken heeft gehad. Naar aanleiding van een landelijke enquête onder docenten heeft de werkgroep een keuzetool ontwikkeld waarin docenten aan de hand van toetsgrootte en toetsdoel kunnen zien welke toetsvormen geschikt zijn. Onder leiding van Sharon Klinkenberg is aan dit thema en aan de tool in dit webinar op 26 november aandacht geschonken. Kijk hier het webinar terug.

‘Maak optimaal gebruik van de itembank voor digitaal toetsen’ 

De groei die digitaal toetsen heeft doorgemaakt heeft ook het gebruik van itembanken op de agenda gezet. Itembanken zijn een handig hulpmiddel om toetsvragen te ontwikkelen, beheren en uit te wisselen. Ook komen itembanken de kwaliteit van toetsen ten goede. Tijdens het webinar op 19 november heeft Annette Peet itembanking verder toegelicht, alsmede het geüpdatete handboek ‘In 5 stappen naar een itembank’.  Kijk hier het webinar terug.


Foto van Sahil Patel via Unsplash

Deel deze pagina

Actueel

Lees hier het laatste nieuws en meer
Nieuws
Het doek valt (bijna)

Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT komt na vier succesvolle jaren aan het eind van deze maand officieel ten einde. Als

Column
Column Berent Daan: Op naar (1 mei) 2023

Auteur: Berent Daan, Programmadirecteur Digitaliseringimpuls Onderwijs Toen ik begin oktober de vacature onder ogen kreeg voor een programmadirecteur Digitaliseringsimpuls Onderwijs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees-meer-over-het-Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT