Handreiking en praatplaat: Sociale binding in online en blended leergemeenschappen

Steeds meer onderwijs is flexibel en gepersonaliseerd. Dat zorgt voor uitdagingen rondom sociale binding van studenten onderling, met de opleiding en met docenten. Daarnaast wordt steeds meer onderwijs online en blended vormgegeven. Dit draagt bij aan de vraag: Hoe zorg je bij online en blended onderwijs dat mensen elkaar nog weten te vinden en te bereiken?

De zone Flexibilisering van het onderwijs deed er onderzoek naar. Daar is een praatplaat en handreiking Sociale binding in online en blended leergemeenschappen uitgekomen. Hierin worden concrete ontwerpprincipes – voorzien van voorbeelden, werkvormen en (ICT-)tools – gepresenteerd. Download de praatplaat en handreiking en ga aan de slag om sociale binding binnen online en blended leergemeenschappen te versterken.

Download de praatplaat hier 

Download de handreiking hier 

Downloads

Praatplaat

De praatplaat geeft je informatie over de ontwerpprincipes van sociale binding in online en blended leergemeenschappen. Ook bevat de praatplaat tips over het gebruik ervan.

Handreiking

De handreiking bevat alle informatie omtrent het onderzoek naar online binding in online en blended leergemeenschappen van de zone. Ook bevat het een volledige uitleg over de ontwerpprincipes die uit het onderzoek zijn gekomen.

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Strategie
Ik ben digitaal bekwaam

Het Project Ik ben digitaal bekwaam – een project van de zone Versterken van digitale human capital – is gericht

Strategie
One-pager Pilot Studentmobiliteit

De zone Flexibilisering werkt momenteel aan de pilot Studentmobiliteit. De zone werkt met SURF, dat de technische infrastructuur voor de pilot ontwerpt en

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies