zone-flexibilisering

Handreiking en praatplaat: Sociale binding in online en blended leergemeenschappen

Steeds meer onderwijs is flexibel en gepersonaliseerd. Dat zorgt voor uitdagingen rondom sociale binding van studenten onderling, met de opleiding en met docenten. Daarnaast wordt steeds meer onderwijs online en blended vormgegeven. Dit draagt bij aan de vraag: Hoe zorg je bij online en blended onderwijs dat mensen elkaar nog weten te vinden en te bereiken?

De zone Flexibilisering van het onderwijs deed er onderzoek naar. Daar is een praatplaat en handreiking Sociale binding in online en blended leergemeenschappen uitgekomen. Hierin worden concrete ontwerpprincipes – voorzien van voorbeelden, werkvormen en (ICT-)tools – gepresenteerd. Download de praatplaat en handreiking en ga aan de slag om sociale binding binnen online en blended leergemeenschappen te versterken.

Download de praatplaat hier 

Download de handreiking hier 

Downloads

Praatplaat

De praatplaat geeft je informatie over de ontwerpprincipes van sociale binding in online en blended leergemeenschappen. Ook bevat de praatplaat tips over het gebruik ervan.

Handreiking

De handreiking bevat alle informatie omtrent het onderzoek naar online binding in online en blended leergemeenschappen van de zone. Ook bevat het een volledige uitleg over de ontwerpprincipes die uit het onderzoek zijn gekomen.

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
4-jaar-versnellen
Strategie
Vier jaar versnellen

Eindpresentatie Versnellingsplan 2019-2022. Een overzicht van vier jaar versnellen. Download de presentatie via onderstaande knop. Download de presentatie hier Download

VP-De-glossy-van-het-Versnellingsplan
Strategie
Glossy VP.

VP. is dé glossy van het Versnellingsplan. 4 jaar versnellen samengevat in 114 pagina’s interviews, portretten, reflecties en columns. Deze

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies