headerfoto arbeidsmarkt zone

Zone Aansluiting arbeidsmarkt wordt zone Human capital

Zone-Human-Capital

Versterken van digitale human capital

De zone Aansluiting op de arbeidsmarkt verbeteren heeft een nieuwe naam: Versterken van digitale human capital. Hiermee wil de zone het doel beter benadrukken. De zone zet namelijk in op het ontwikkelen en versterken van de digitale vaardigheden, om zo studenten op te leiden tot gewilde professionals en professionals zichzelf te kunnen laten ontwikkelen.

De komende twee jaar zet de zone in op dit doel. Door digitalisering verandert de samenleving in rap tempo. Daarmee veranderen ook de verwachtingen en eisen van werkgevers en de maatschappij. De zone stelt daarom het werkveld en het onderwijs de vraagwat is er nodig om studenten en professionals op te leiden tot digitaal vaardige professionalsDit met als doel dat zij toegerust zijn voor nieuwe beroepen en een bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van diverse maatschappelijke en economische vraagstukken waar digitalisering een rol speelt.

Meer weten over de zone? Neem een kijkje op de pagina van Human capital. En kijk ook vooral de video van aanvoerder Caroline van de Molen hieronder.

Caroline van de Molen

Aanvoerder

Donderdag 4 maart lanceerde zone Docentprofessionalisering de Toolkit Bouwstenen voor effectieve docentprofessionalisering – bedoeld voor het inrichten én evalueren van je docentprofessionalisering op het gebied van onderwijsinnovatie met ICT. Benieuwd naar het onderwerp effectieve docentprofessionalisering? Bekijk de video.

Video afspelen

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Learning-community-tool
Product
Learning Community Tool

Aan de slag met de (door)ontwikkeling van een krachtige Learning community Hoe kan de samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen worden

Digitale-Competentiepeiler
Product
Digitale CompetentiePeiler

Integreer digitale competenties in profielen voor (hoger) onderwijs en werk Weet een verpleegkundige om te gaan met het elektronische dossier