Praktijkpublicatie: kijkje in de keuken bij twaalf hybride leeromgevingen

Wat gebeurt er in Nederland op het gebied van leeromgevingen op het snijvlak van onderwijs en werkveld? De zone Versterken van digitale human capital vroeg het aan studenten, docenten en het werkveld. Daaruit volgt deze praktijkpublicatie: Een kijkje in de keuken bij twaalf leeromgevingen.

In de publicatie geeft de zone aan de hand van vijf ontwerpelementen een kijkje in de keuken. Die vijf elementen zijn:

  1. Welke soort opdrachten worden uitgevoerd?
  2. Waar is de leeromgeving?
  3. Welke instrumenten worden er gebruikt?
  4. Wanneer vindt het leren plaats?
  5. Wie zijn er betrokken?
 
Verdiepingshoofdstuk
In het afsluitende hoofdstuk van deze publicatie lees je over manieren waarop belangrijke competenties in een snel veranderende arbeidsmarkt gestimuleerd kunnen worden. De beschreven competenties zijn; adaptief vermogen, zelfsturend leervermogen en multidisciplinair samenwerken.

Download de publicatie en neem een kijkje in de keuken! Heb je vragen over de publicatie? Neem dan contact op met Lonneke Brands (l.brands@saxion.nl).

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Startup-in-residence-edtech
Strategie
Startup in Residence EdTech

Snel naar: Aanmelden Challenges Over Updates Contact Wil jij met je startup of onderwijsinstelling samenwerken aan een innovatieve oplossing voor

Onderzoek
Transitieagenda Leren digitaliseren

Transitieagenda Leren digitaliseren Digitalisering als breekijzer voor de gewenste transitie in het hoger onderwijs Een hoger onderwijs met meer variatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies