Template Instrumenten voor evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT

Gebruik je binnen je hoger onderwijsinstelling instrumenten voor evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT? Beschrijf deze dan in het template van de zone Evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT. De zone gebruikt het template voor het ophalen van instrumenten, om deze vervolgens ter inspiratie te delen.

Voor de zone Evidence-informed gaat het hierbij om instrumenten voor het ontwerp, de ontwikkeling, evaluatie, monitoring en/of de kwaliteitsborging van onderwijsinnovatie met ICT. Dit soort instrumenten bestaat bijvoorbeeld uit vragenlijsten of tests om de effecten (valide en betrouwbaar) te meten, of een ‘proven technology’ om de ICT verder te ontwikkelen. Het template is niet alleen bedoeld voor het ophalen van instrumenten, maar ook om intern je instrumenten te evalueren aan de hand van evidence-informed werken. De zone Evidence-informed zet namelijk in op het monitoren van de inzet van onderwijstechnologie binnen een verbetercyclus (zoals PDCA of ADDIE).

Heb jij instrumenten voor evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT en zou je die willen delen? Vul het template in en neem contact op met aanvoerder Nico Boot (boot.n@hsleiden.nl). Ook voor vragen kun je bij Nico terecht.

Download het template in PDF hier 

Download het template in Word hier 

Good practices en instrumenten

Naast instrumenten zijn er ook good practices van evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT beschikbaar. Steeds meer hoger onderwijsinstellingen ondervinden de meerwaarde hiervan. Het zijn goede voorbeelden van onderwijsinnovatie die helpen om niet alles zelf te hoeven uitvinden. We hebben er acht voor je uiteengezet. Heb je zelf een good practice en wil je die delen? Ook hiervoor is een template beschikbaar.

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Keuzetool-Toetsen-op-afstand
Product
Keuzetool Toetsen op afstand

Ben je docent en wil je weten welke toetsvorm – die op afstand afgenomen kan worden – je het beste

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies