Zone-evidence-informed

Best-evidence bibliotheek: good practices en instrumenten

Good practices kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderbouwd inzetten en (door)ontwikkelen van onderwijsinnovaties. Niet alleen als het gaat over onderwijstoepassingen zoals blended learning, VR-mogelijkheden of learning analytics. Ook over effectieve implementatiestrategieën voor onderwijsinnovatie is al veel bekend. Welke processen leiden tot succesvolle implementaties? En onder welke voorwaarden werken die het best?

De zone Evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT ontwikkelt daarom een best-evidence bibliotheek waarin good practices en instrumenten voor evidence-informed werken breed beschikbaar worden gemaakt. Deze good practices en instrumenten worden opgehaald bij en gedeeld vanuit hoger onderwijsinstellingen en beschrijven succesvolle, onderbouwde onderwijsinnovaties/-innovatieprocessen. Hiermee voorkomen we dat ieder voor zich het wiel moet uitvinden en stimuleren we kennisdeling. Een overzicht van de publicaties hebben we hieronder voor je uiteengezet.

Heb jij voorbeelden van succesvolle onderwijsinnovaties met ICT binnen jouw organisatie die op evidence-informed wijze tot stand zijn gekomen en die je zou willen delen? Neem dan contact op met aanvoerder Nico Boot (boot.n@hsleiden.nl).

Publicaties good practices en instrumenten
Templates

Voor het ophalen van instrumenten voor en good
practices van Evidence-informed werken zijn templates beschikbaar. Met
als uiteindelijk doel: deze good practices en instrumenten presenteren
aan een breder publiek en/of inzetten binnen je eigen instelling.

Download het template voor good practices hier >
Download het template voor instrumenten hier >

Good practices

Steeds meer hoger onderwijsinstellingen ondervinden de meerwaarde van good practices: goede voorbeelden van onderwijsinnovatie die helpen om niet alles zelf te hoeven uitvinden. Naar aanleiding van het template voor good practices, is er een eerste verzameling van beschikbaar, aangeleverd door de leden van de zone. De tien goede voorbeelden beschrijven evidence-informed manieren van werken aan onderwijsvernieuwing. Van onderwijsvernieuwing met Onderwijsleertechnologie tot aan Testen van VR Ontwerpprincipes.

Ga hier naar de good practices >

Instrumenten

Instrumenten voor evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT zijn een verzameling van gevalideerde en betrouwbare instrumenten die gebruikt kunnen worden tijdens het ontwerp, de ontwikkeling, evaluatie, monitoring en kwaliteitsborging bij onderwijsinnovaties met ICT. De zone heeft er alvast acht voor je uiteen gezet.

Ga hier naar de acht instrumenten >

Heb je vragen over zone Evidence informed, neem dan contact op met:

Nico boot      boot.n@hsleiden.nl     

 

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Flora-lighthouse-project
Project
Flora Lighthouse

Hoe kom je er als student achter wat de meest efficiente manier is om te studeren? Artificial Intelligence (AI) staat

Startup-in-residence-edtech
Project
Startup in Residence EdTech

Snel naar: Over Challenges Meer weten Contact Startup in Residence EdTech is een programma voor onderwijsinstellingen die met innovatieve organisaties

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies