Zone-docentprofessionalisering

Placemat Formatief toetsen

Na de placemats Digitale peerfeedback en Online didactiek stelt de zone Docentprofessionalisering nu de placemat Formatief toetsen beschikbaar. Deze placemat geeft je als docent een handzame basis voor het ontwerp van (digitale) formatieve toetsing.

Echte versnelling vindt namelijk niet in een zone plaats, maar binnen de instellingen. Daarom ontwerpen we als zone Docentprofessionalisering zelf een professionaliseringsaanbod rondom onderwijsinnovaties, en proberen we dat binnen onze eigen instellingen uit. Daar kunnen anderen dan weer van profiteren.

De placemats zijn onderdeel van de ‘Proeftuinen voor Professionalisering’ van de zone. In deze proeftuinen proberen instellingen professionaliseringsaanpakken uit en volgt deze met onderzoek. De proeftuinen worden rond vier thema’s ontworpen: peerfeedback, online didactiek, learning analytics en formatief toetsen.

Headerfoto door Jason Coudriet via Unsplash

Download de placemat formatief toetsen hier

Animatie

Toelichting proeftuin formatief toetsen

In deze animatie vind je de stappen in de cyclus van formatief toetsen samengevat. Gebruik de animatie met de placemat om je formatieve assessments op te zetten.

Wil je meer weten over de collectie placemats en de proeftuinen waar ze deel van uitmaken? Bekijk dan video van Egbert, waarin hij uitlegt hoe de proeftuinen van de zone werken en hoe jij ermee aan de slag kunt.

Video afspelen
Video afspelen

Proeftuinen

Meer weten?

Egbert Neels, projectleider van de Proeftuinen van de zone Docentprofessionalisering, vertelt in deze video over de proeftuinen die de zone opzet en hoe je er zelf mee aan de slag kan.

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Tool-Toetsweb
Product
Toetsweb gesprekstool

De werkgroep Toetsen op afstand ontwikkelden samen met onderzoekers van de HAN een digitale versie van een gesprekstool om de

Learning-community-tool
Product
Learning Community Tool

Aan de slag met de (door)ontwikkeling van een krachtige Learning community Hoe kan de samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen worden

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies