Zone-docentprofessionalisering
zone-digitale-leermaterialen

Proeftuin Onderwijs met open leermaterialen

Wil je binnen je instelling aan de slag met open leermaterialen? De proeftuin Onderwijs met open leermaterialen is een pakket met materialen die instellingen kunnen gebruiken om zelf een docentprofessionaliseringsinitiatief rond open leermaterialen op te zetten. Met onder andere: een werkpakket, zes sessies met opdrachten en een placemat. Voor het professionaliseren van docenten én ondersteuners rondom Onderwijs met open leermaterialen.

Waarom open leermaterialen?

  • Het helpt bij het bereiken van Sustainable Development Goal 4 (inclusiviteit, gelijkheid,
    toegankelijkheid en kwalitatief goed onderwijs).
  • Het ondersteunt de maatschappelijke verantwoordelijkheid van instellingen om materiaal
    dat gemaakt is met publieke gelden beschikbaar te stellen aan iedereen.
  • Ondersteunt bij het uitwisselen van kennis en materialen rondom het vakgebied van de docent waardoor de docent een breder aanbod aan kwalitatief hoogwaardig leermateriaal tot zijn/haar beschikking heeft.

Dit zijn enkele redenen om open leermaterialen te gebruiken. Benieuwd naar de andere redenen en de rest van de proeftuin? Download alle materialen hieronder.

De proeftuin is een samenwerking tussen de zone Faciliteren en professionaliseren van docenten en de zone Naar digitale (open) leermaterialen. Het is onderdeel van de proeftuinen voor professionalisering van de zone Docentprofessionalisering.

Download alle onderdelen van de proeftuin hier 

Placemat Onderwijs met open leermaterialen

Download de placemat en bereid je eigen onderwijs met open leermaterialen! In de placemat staan de ingrediënten, bereidingswijze en aandachtspunten als het aankomt op onderwijs met open leermaterialen.

Download de placemat hier 

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
4-jaar-versnellen
Strategie
Vier jaar versnellen

Eindpresentatie Versnellingsplan 2019-2022. Een overzicht van vier jaar versnellen. Download de presentatie via onderstaande knop. Download de presentatie hier Download

VP-De-glossy-van-het-Versnellingsplan
Strategie
Glossy VP.

VP. is dé glossy van het Versnellingsplan. 4 jaar versnellen samengevat in 114 pagina’s interviews, portretten, reflecties en columns. Deze

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies