Werkgroep-EdTech-voor-onderwijsinnovatie

Maturity model voor onderwijsinnovatie met EdTech

De werkgroep EdTech voor onderwijsinnovatie heeft een maturity model gemaakt voor onderwijsinnovatie met EdTech. Het model is in eerste instantie ontwikkeld voor hoger onderwijsinstellingen, maar ook EdTech leveranciers en startups hebben er baat bij om het model en het bijbehorende rapport te kennen.

Wat is een maturity model?

Een maturity model geeft inzicht in de bedrijfsprocessen en het volwassenheidsniveau van een organisatie. Met dit inzicht kan een organisatie de processen verder gaan optimaliseren. In de video hiernaast geeft John Walker een korte uitleg over het model.

Hoe helpt het model instellingen met innoveren?

Het maturity model is de tweede opbrengst uit het project Ondersteunen van het EdTech innovatie proces in het hoger onderwijs van de werkgroep EdTech. De publicaties die nog volgen bouwen voort op het onderzoek dat tijdens de ontwikkeling van dit model is gedaan. Het einddoel is een algemeen maturity model voor EdTech innovatie in het hoger onderwijs. In het vorige rapport, Avontuurlijke samenwerkingen (2022), is gekeken naar verschillende onderwijsinstellingen in Nederland en hoe zij onderwijstechnologieën inkopen en daarmee innoveren. In dit rapport komen EdTech innovatieprocessen aan bod en wordt de potentiële progressie van elke dimensie verkend. Het is een goede gespreksstarter en ondersteunt organisaties bij het vinden van manieren om samen strategische, visionaire en toekomstgerichte doelen te bereiken.

In de aankomende maanden zal de werkgroep met aanvullingen komen om instellingen te ondersteunen die hun niveau verder willen verhogen op specifieke elementen uit het model. Houd de website in de gaten voor updates.

Bekijk hieronder het rapport, het maturity model en een breakdown van het model (Engelstalig). 

Downloads

Rapport

Lees hier het uitgebreide rapport over de ontwikkeling en toepassing van het model.

Maturity model

Bekijk hier het maturity model.

Breakdown model

Hier vind je een opdeling van het model van de definities; systemen, strategie, structuur en mensen. 

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
4-jaar-versnellen
Strategie
Vier jaar versnellen

Eindpresentatie Versnellingsplan 2019-2022. Een overzicht van vier jaar versnellen. Download de presentatie via onderstaande knop. Download de presentatie hier Download

VP-De-glossy-van-het-Versnellingsplan
Strategie
Glossy VP.

VP. is dé glossy van het Versnellingsplan. 4 jaar versnellen samengevat in 114 pagina’s interviews, portretten, reflecties en columns. Deze

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies