Workshop-good-practices-EAPRIL-2021

Workshop Template good practices evidence-informed onderwijsinnovatie op EAPRIL 2021

Zone-evidence-informed

Op 24 tot 26 november 2021 vond de online conferentie EAPRIL plaats, gericht op de veranderende doelen van lifelong learners. Esther van der Stappen en Fleur Prinsen waren erbij vanuit de zone Evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT. Ze verzorgden een workshop over het template voor good practices van evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT. Daarvan is nu een artikel beschikbaar.

Het template voor good practices kan gebruikt worden voor het beschrijven en ontsluiten van goede voorbeelden van evidence-informed manieren van werken binnen innovatieprojecten of -trajecten binnen het hoger onderwijs. In het artikel bespreken Esther en Fleur de ontwikkeling van het template en hoe je deze kan gebruiken. Ook reflecteren ze op de ervaringen van de deelnemers die met het template experimenteerden tijdens de EAPRIL conferentie. Esther vertelt: “Het was mooi om te zien hoe de deelnemers met nieuwe ideeën kwamen hoe je het template kunt inzetten. Zo opperde één van de deelnemers dat het template ook gebruikt kan worden voor het identificeren van verbeterpunten van een nog niet zo good practice.”

Het artikel van Esther en Fleur vind je hier. Wil je het template gebruiken? Download deze dan hier. Ben je op zoek naar goede voorbeelden van evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT, bekijk dan de acht ingevulde templates van de zone.


Foto van Kvalifik via Unsplash.

Deel deze pagina

Actueel

Lees hier het laatste nieuws en meer
Terugblik-Toets2daagse
Artikel
Terugblik: dit was de Toets2daagse

Op 6 en 7 december 2022 organiseerde de werkgroep Toetsen op afstand samen met de Special Interest Group Digitaal Toetsen en

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees-meer-over-het-Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT