Uitreiking-eerste-microcredentials-in-pilot

Uitreiking eerste Microcredentials in Pilot

zone-flexibilisering

Avans Hogeschool reikt vandaag als eerste instelling in Nederland Microcredentials uit. Acht werkende professionals van de Academie voor Deeltijd binnen de opleidingen Management in de Zorg, Informatica en Bedrijfskunde mogen deze eerste Microcrentials in ontvangst nemen.

In oktober nam de Academie voor Deeltijd van Avans deel aan de Pilot Microcredentials van het Versnellingsplan. Momenteel biedt de academie bij zes modules van het modulair onderwijs voor werkende professionals Microcredentials aan, als erkenning voor het succesvol afronden van een kleine onderwijseenheid. Avans Academie voor Deeltijd verwacht in de komende maanden aan meer werkende professionals Microcredentials uit te reiken.

“De doelgroep is nu nog klein, maar ik hoop dat hier snel verandering in komt,” vertelt Anja Kusters, Projectleider Microcredentials en Hogeschooldocent bij Avans. “Omdat dit de eerste Microcredentials zijn, reiken we deze op feestelijke wijze uit: het is immers een unicum dat onze werkende professionals als eersten de Microcredentials in ontvangst mogen nemen! Ze worden verwelkomd op een festivalterrein in Breda en worden persoonlijk ontvangen én gefeliciteerd door onze directeur, Rien Brouwers. Het belooft een hele mooie uitreiking te worden!”

Avans is een van de hoger onderwijsinstellingen die meedoen aan de pilot Microcredentials. De pilot van de zone Flexibilisering van het onderwijs richt zich op het Leven Lang Ontwikkelen aanbod van instellingen. Met microcredentialing, het aanbieden van onderwijs in kleinere eenheden die afzonderlijk worden gecertificeerd, stimuleert de pilot flexibilisering van het onderwijs en geeft herkenbare waarde aan het Leven Lang Ontwikkelen aanbod van instellingen.  

Over de pilot

In de pilot Microcredentials van de zone Flexibilisering doen 32 hoger onderwijsinstellingen – waarvan 22 hogescholen en 10 universiteiten – mee. De pilot is in oktober 2021 van start gegaan en loopt nog tot 2023. Lees hier meer over de pilot.

Foto van Jason Dent via Unsplash.

Deel deze pagina

Actueel

Lees hier het laatste nieuws en meer
Terugblik-Toets2daagse
Artikel
Terugblik: dit was de Toets2daagse

Op 6 en 7 december 2022 organiseerde de werkgroep Toetsen op afstand samen met de Special Interest Group Digitaal Toetsen en

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees-meer-over-het-Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT