Oproep Digitale CompetentiePeiler

Zone-Human-Capital

Weet jij het antwoord op deze vraag?

“Besteedt jouw opleiding voldoende aandacht aan digitale vaardigheden?” Waarschijnlijk vind je het lastig om daar een concreet antwoord op te formuleren. En toch zal die vraag steeds vaker gesteld worden aan jou als onderwijskundige, opleidingsontwikkelaar of docent in het hoger onderwijs. Managers, collega’s, professionals uit het werkveld, en ook studenten voelen de urgentie en willen graag een antwoord.

Daarom start de zone Versterken van digitale human capital vanaf mei met de agile ontwikkeling van de Digitale CompetentiePeiler*. Dit wordt een product waarmee je meteen aan de slag kunt. Wil je meedoen aan de ontwikkeling? Lees dan verder en meld je aan.

Ik wil aan de slag

Met de Digitale CompetentiePeiler kun je vanaf mei een opleidingsprofiel toekomstbestendig maken, met onze hulp en ondersteuning. Hoe gebruik je deze Peiler?

  1. Je checkt of er al digitale competenties in het opleidingsprofiel zitten.
  2. Je kunt bestaande competenties voor jouw opleiding/vakgebied aanpassen en toekomstbestendig maken.
  3. Je kunt nieuwe digitale competenties opstellen voor jouw opleiding/vakgebied toekomstbestendig.

Met behulp van de Peiler maak je het opleidingsprofiel dus toekomstbestendig en kun je op basis daarvan de opleiding doorontwikkelen. En … je kunt antwoord geven op de eerder gestelde vraag! Je kunt de resultaten dus ook gebruiken om af te stemmen met collega’s binnen je eigen instelling en met collega-instellingen. Tevens is het mogelijk lijnen te leggen met het werkveld.

Ik wil meer weten

Hoe maken we dit waar? We gaan vanaf mei de Digitale CompetentiePeiler op een agile manier ontwikkelen. Dat betekent dat we kort cyclisch op een iteratieve manier de Peiler gaan opbouwen, steeds met werkende producten. We starten in mei met het eerste element, waar je gelijk mee aan de slag kunt. Vervolgens bouwen we de Peiler in maandelijkse rondes steeds verder uit, op basis van de ervaringen en wensen van de deelnemers.

Dus ben je werkzaam in de onderwijsontwikkeling in het hoger onderwijs, bijvoorbeeld als onderwijskundige, opleidingsontwikkelaar, curriculumontwikkelaar of docent met ontwikkeltaken? Dan vraagt de zone Arbeidsmarkt je mee te helpen aan de ontwikkeling van de Peiler.

  • Je werkt vanaf het begin aan een concreet product
  • Je krijgt de kans dit product direct in je eigen werkplek/opleiding uit te proberen
  • Je kunt je ervaringen delen: wat gaat goed en wat kan beter, zodat wij het product steeds beter kunnen maken
  • Je kunt maandelijks je ervaringen met andere deelnemers uit het veld uitwisselen en experts delen hun expertise over digitale competenties

Ik doe mee!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Brenda Vos, projectleider bij de zone Human capital, via brenda@be-enabled.nl.

*) De Digitale CompetentiePeiler is gebaseerd op het Framework Digital Competences van de Europese Commissie.

Foto door Manki Kim via Unsplash

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Learning-community-tool
Product
Learning Community Tool

Aan de slag met de (door)ontwikkeling van een krachtige Learning community Hoe kan de samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen worden

Digitale-Competentiepeiler
Product
Digitale CompetentiePeiler

Integreer digitale competenties in profielen voor (hoger) onderwijs en werk Weet een verpleegkundige om te gaan met het elektronische dossier