Dag II van de SURF Onderwijsdagen 2019

Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT

Verslag van de dag

Dag twee van de SURF Onderwijsdagen begon met felicitaties aan de winnaars van de SURF Onderwijsawards 2019. Een bijzondere vermelding voor de leden van het Versnellingsplan: Bert-Jan Klaren van Hanzehogeschool en lid van de zone Studiedata won in de categorie ICT-specialisten, en Silvester Draaijer van de VU Amsterdam en lid van de zone Docentprofessionalisering, won in de categorie Onderwijsadviseurs. Onze hartelijke felicitaties aan alle winnaars!

Bouwstenen, routekaarten en kunstwerken

Ook vandaag was het weer een drukte van jewelste bij de stand van het Versnellingsplan op het Netwerkplein. De kunstwerken van de studenten van de Design Academy die in het kader van de lancering van de toekomstvisie op leermaterialen #hoeleerjij van de zone Digitale (open) leermaterialen waren ontworpen, trokken veel bekijks bij bezoekers. Vooral de toetsenbordcreatie van student Marie lokte veel nieuwsgierige bezoekers naar de stand.

De zone Docentprofessionalisering had in haar verdiepingssessie gisteren al gewerkt met bouwblokken voor docentprofessionalisering. De bouwblokken werden vandaag bij de stand tentoongesteld. Daarnaast had de zone gezorgd voor een placemat met het ‘recept’ voor digitale peerfeedback. Verder gingen ook de folders van de zone als warme broodjes over de toonbank, net als de folders van de zones Flexibilisering en Studiedata. De zone Evidence-informed had gezorgd voor een praatplaat over evidence-informed werken aan onderwijsinnovatie, die bezoekers konden meenemen om in hun eigen instelling als gespreksstarter te gebruiken.

Best Bachelor Spel

Bijna alle verdiepingssessies vanuit de zones van het Versnellingsplan vonden gisteren al plaats. Vandaag was het echter voor een tweede keer de beurt aan aanvoerder Theo Bakker van de zone Studiedata. Vandaag presenteerde hij het Best Bachelor Spel van VU Analytics. Aan twee tafels, opgedeeld in acht teams, stortten deelnemers van de sessie zich op de fictieve studenten van de opleiding Communicatiewetenschappen aan de VU Amsterdam. Aan de hand van dobbelen, kanskaarten en opleidingsinterventies loodsten de teams hun studenten, via vertraging en studentinterventies, naar de eindstreep van de opleiding.

Wil je meer weten over het Best Bachelor Spel? Neem dan contact op met communicatie@versnellingsplan.nl en wij brengen je in contact met Theo Bakker.

Oooh en aaah

De afsluiting van de Onderwijsdagen werd verzorgd door caberatier en filosoof Paul Smit. Zijn verhaal over het reptielenbrein en het zoogdierenbrein zorgen voor vele ‘oooh!’-s en ‘aaaaah!’-s in de zaal. Hoogtepunt was Pauls immitatie van Top 2000-artiesten, waarbij hij precies twee verschillende stemmen opzette om negen verschillende liedjes te vertolken.

Tot volgend jaar!

Wij hebben dit jaar genoten van de inspirerende verdiepingssessies, de ontnuchterende keynotes en de interessante gesprekken met bezoekers. Bedankt voor je aandacht bij de stand, op het Startupplein en in de sessies, en je enthousiasme in de gesprekken. Mocht je de sessies van het Versnellingsplan gemist hebben of de kleurrijke stand volledig aan je voorbij laten gaan, maar wil je in contact komen met iemand van het programma? Ga dan naar de Contactpagina om te zien met wie je contact kunt opnemen of volg ons op Twitter!

Wij hopen dat jij net zo genoten hebt van de Onderwijsdagen en zien je graag volgend jaar terug op 10 en 11 november 2020. Tot volgend jaar!

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
4-jaar-versnellen
Publicatie
Vier jaar versnellen

Eindpresentatie Versnellingsplan 2019-2022. Een overzicht van vier jaar versnellen. Download de presentatie via onderstaande knop. Download de presentatie hier Download

VP-De-glossy-van-het-Versnellingsplan
Publicatie
Glossy VP.

VP. is dé glossy van het Versnellingsplan. 4 jaar versnellen samengevat in 114 pagina’s interviews, portretten, reflecties en columns. Deze