Versnellingsplan

Verklaring en rapport Nationale Aanpak Digitale en Open Leermaterialen

Hoe kunnen hoger onderwijsinstellingen een efficiënter en toegankelijker systeem ontwikkelen voor digitale en open leermaterialen waarbij onderwijsinstellingen de regie hebben? Om die vraag te beantwoorden heeft de zone Gezamenlijk koersen op versnelling in samenwerking met de zone Naar digitale (open) leermaterialen de afgelopen jaren gewerkt om tot een nationale aanpak voor digitale en open leermaterialen te komen. 

De aanpak heeft geresulteerd in de Verklaring Nationale Aanpak Digitale en Open Leermaterialen, ondertekend door de Vereniging Hogescholen, Universiteiten van Nederland en SURF. In de Verklaring spreken de Nederlandse hoger onderwijsinstellingen af gezamenlijk te werken aan het maken, delen hergebruiken en inkopen van leermaterialen. Wil je meer weten over de Verklaring? Dat kan hier.

Wil je weten hoe de hoger onderwijsinstellingen deze samenwerking zullen aanpakken en vormgeven? Download de Nationale Aanpak Digitale en Open Leermaterialen hieronder. De Aanpak gaat in op de stappen die instellingen kunnen zetten om regie op leermaterialen nemen, waarom dit van belang is en hoe dat ook op bestuurlijk niveau gefaciliteerd kan worden. 

Wil je weten hoe de Verklaring tot stand is gekomen? Lees dan dit interview met Huib de Jong en Theo Bastiaens over het belang van een nationale aanpak op dit thema.

Download het rapport hier

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
4-jaar-versnellen
Strategie
Vier jaar versnellen

Eindpresentatie Versnellingsplan 2019-2022. Een overzicht van vier jaar versnellen. Download de presentatie via onderstaande knop. Download de presentatie hier Download

VP-De-glossy-van-het-Versnellingsplan
Strategie
Glossy VP.

VP. is dé glossy van het Versnellingsplan. 4 jaar versnellen samengevat in 114 pagina’s interviews, portretten, reflecties en columns. Deze

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies