Community-EdTech-voor-onderwijsinnovatie-van-start

Community werkgroep EdTech voor onderwijsinnovatie gestart

Werkgroep-EdTech-voor-onderwijsinnovatie-met-ICT

“En hier, boven de brug tussen HO instellingen en EdTech-leveranciers, zit vooral heel veel mist. Niemand weet wat daar gebeurt”, aldus één van de deelnemers tijdens de bijeenkomst van de community van de werkgroep EdTech voor onderwijsinnovatie. Docenten, inkopers, onderwijskundigen en andere EdTech-geïnteresseerden vanuit hoger onderwijsinstellingen kwamen afgelopen 5 oktober bij elkaar tijdens de eerste bijeenkomst van de community onder leiding van communitymanager Nienke Stumpel. Meer over die eerste bijeenkomst lees je in dit verslag.

Aftrap bijeenkomst: focus van de werkgroep 

Projectleider Jelle Kok trapt de bijeenkomst af en vertelt over de plannen van de werkgroep en community: “Met deze werkgroep bouwen we voort op de geleerde lessen vanuit de voormalige zone EdTech, maar met de focus op resultaat.” De werkgroep wil stappen zetten om de mist boven de brug tussen instellingen en leveranciers te verkleinen. Daarbij focust de werkgroep op de volgende drie punten: 

  • Processen en voorwaarden: Inzichtelijk maken welk innovatie- en experimenteerproces instellingen doorlopen om aan de slag te gaan met nieuwe tools en partijen. 

  • Innovatief vermogen: Versterken van het innovatieve vermogen van hogescholen en universiteiten om tot betere vraagarticulatie te komen richting EdTech aanbieders, en daarmee ook meer co-creatie mogelijk te maken.  

  • De community: Een groep van gelijkgestemden creëren om ideeën en ervaringen rondom dit onderwerp uit te wisselen. Ideeën die ontstaan in de community, kunnen ook uitmonden in concrete projecten in de werkgroep.  

Plannen van de EdTech-community 

Tijdens de bijeenkomst worden ideeën uitgewisseld en ervaringen gedeeld rondom educatieve technologie in het hoger onderwijs. Dit geeft Jelle en Nienke waardevolle input voor het invullen van hun verdere plannen. Daarvan zijn er al een aantal concreet – denk aan  het experimenteerproces inzichtelijker maken, zodat een docent makkelijker een nieuwe tool kan uitproberen in haar eigen onderwijs. Ook is er een  De LinkedIn-groep gestart voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen. Samen wil de werkgroep een mooie brug bouwen tussen hoger onderwijsinstellingen en EdTech-leveranciers.  

Deel deze pagina

Actueel

Lees hier het laatste nieuws en meer
Terugblik-Toets2daagse
Artikel
Terugblik: dit was de Toets2daagse

Op 6 en 7 december 2022 organiseerde de werkgroep Toetsen op afstand samen met de Special Interest Group Digitaal Toetsen en

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees-meer-over-het-Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT