
Erkennen en waarderen: werken met Open Educational Practices en Resources
Dit artikel is geschreven door: Mira Buist-Zhuk, Hans Beldhuis, Susanne Täuber (Rijksuniversiteit Groningen) & Robert Schuwer (aanvoerder van de zone Leermaterialen).
9 en 10 november komen we weer fysiek bij elkaar tijdens de SURF Onderwijsdagen. Maar kun je er niet fysiek bij aanwezig zijn? Goed nieuws: een aantal sessies kun je online volgen, zo ook vanuit het Versnellingsplan. Welke dat precies zijn, zetten we voor je uiteen.
10.25 – Onderwijsveld in transitie
Presentator Karim Amghar interviewt Derk Loorbach (directeur DRIFT, hoogleraar sociaal-economische transities, Erasmus Universiteit Rotterdam) over het onderwijsveld in transitie. Ze gaan onder andere in op hoe transities werken en wat de impact is van de coronacrisis op de transitie in het onderwijs. Dit vanuit input van het Versnellingsplan. Daarover hoor je meer tijdens de sessie.
11.50 – Flexibel Hoger Onderwijs Landschap 2030
De zone Flexibilisering van het onderwijs probeert in de toekomst te kijken en werkt aan het ontwerp van het Flexibele HO Landschap in 2030. We maken een grote hoeveelheid ontwikkelingen inzichtelijk en proberen in kaart te brengen wat deze bewegingen betekenen voor de student en de instellingen. Presentatie door Paul den Hertog (Hogeschool van Amsterdam, aanvoerder zone Flexibilisering).
10.45 – Podcast: Micro credentials als aanjager van een leven lang leren?
Welkom bij Tjipcast, een podcast serie waar ik op zoek ga naar ongewone antwoorden en nieuwe perspectieven op vragen die mij bezighouden. In deze podcast ga ik dieper in op de invulling van flexibilisering in het hoger onderwijs. Ik ga in gesprek over een voor mij geheel nieuwe term: micro credentials. Microcredentials zijn ‘hot’: momenteel loopt er een omvangrijke pilot in Nederland waar 32 instellingen aan deelnemen en wat zich richt op professionals en de vormgeving van een leven lang leren. Maar wat zijn dat eigenlijk: microcredentials? Wat kan je ermee en voor wie is dit een uitkomst?
Ben je er wel fysiek bij op 9 en 10 november? Kom langs in onze stand! En woon een van de sessies bij van de zones en werkgroepen van het Versnellingsplan. Tot dan!
Deel deze pagina
Dit artikel is geschreven door: Mira Buist-Zhuk, Hans Beldhuis, Susanne Täuber (Rijksuniversiteit Groningen) & Robert Schuwer (aanvoerder van de zone Leermaterialen).
Dit is een fictieve casus gebaseerd op ervaringen uit de praktijk. Iris is adviseur onderwijsinnovatie bij de opleiding Bedrijfseconomie van
Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT komt na vier succesvolle jaren aan het eind van deze maand officieel ten einde. Als
Auteur: Berent Daan, Programmadirecteur Digitaliseringimpuls Onderwijs Toen ik begin oktober de vacature onder ogen kreeg voor een programmadirecteur Digitaliseringsimpuls Onderwijs
Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan