SURF Onderwijsdagen: deze sessies van het Versnellingsplan zijn hybride

Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT

9 en 10 november komen we weer fysiek bij elkaar tijdens de SURF Onderwijsdagen. Maar kun je er niet fysiek bij aanwezig zijn? Goed nieuws: een aantal sessies kun je online volgen, zo ook vanuit het Versnellingsplan. Welke dat precies zijn, zetten we voor je uiteen.

Dag 1

10.25 – Onderwijsveld in transitie

Presentator Karim Amghar interviewt Derk Loorbach (directeur DRIFT, hoogleraar sociaal-economische transities, Erasmus Universiteit Rotterdam) over het onderwijsveld in transitie. Ze gaan onder andere in op hoe transities werken en wat de impact is van de coronacrisis op de transitie in het onderwijs. Dit vanuit input van het Versnellingsplan. Daarover hoor je meer tijdens de sessie.

11.50 – Flexibel Hoger Onderwijs Landschap 2030

De zone Flexibilisering van het onderwijs probeert in de toekomst te kijken en werkt aan het ontwerp van het Flexibele HO Landschap in 2030. We maken een grote hoeveelheid ontwikkelingen inzichtelijk en proberen in kaart te brengen wat deze bewegingen betekenen voor de student en de instellingen. Presentatie door Paul den Hertog (Hogeschool van Amsterdam, aanvoerder zone Flexibilisering).

Dag 2

10.45 – Podcast: Micro credentials als aanjager van een leven lang leren?

Welkom bij Tjipcast, een podcast serie waar ik op zoek ga naar ongewone antwoorden en nieuwe perspectieven op vragen die mij bezighouden. In deze podcast ga ik dieper in op de invulling van flexibilisering in het hoger onderwijs. Ik ga in gesprek over een voor mij geheel nieuwe term: micro credentials. Microcredentials zijn ‘hot’: momenteel loopt er een omvangrijke pilot in Nederland waar 32 instellingen aan deelnemen en wat zich richt op professionals en de vormgeving van een leven lang leren. Maar wat zijn dat eigenlijk: microcredentials? Wat kan je ermee en voor wie is dit een uitkomst?

Hier vind je het Versnellingsplan nog meer

Ben je er wel fysiek bij op 9 en 10 november? Kom langs in onze stand! En woon een van de sessies bij van de zones en werkgroepen van het Versnellingsplan. Tot dan!

 

Deel deze pagina

Actueel

Lees hier het laatste nieuws en meer
Terugblik-Toets2daagse
Artikel
Terugblik: dit was de Toets2daagse

Op 6 en 7 december 2022 organiseerde de werkgroep Toetsen op afstand samen met de Special Interest Group Digitaal Toetsen en

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees-meer-over-het-Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT