Maand-van-de-AI

Doe mee met de Maand van Artificial Intelligence in het onderwijs

Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT

In juni organiseren we weer de maand van Artificial Intelligence (AI) in het onderwijs. Heb jij ideeën over wat AI betekent voor het onderwijs of hoe je het kunt toepassen? Doe dan mee met de maand van AI en pak je podium. Je kunt in deze maand een event organiseren, een discussie starten, een blog of artikel publiceren, podcasts of video’s maken. Jouw bijdrage is van harte welkom. Doe mee en meld je activiteit aan. 

Samen de kansen en risico’s van AI onderzoeken

Samen roepen het Versnellingsplan, SURF, de SIG AI in Education, de Nederlandse AI Coalitie werkgroep onderwijs en Kennisnet voor de tweede keer de maand juni uit tot Maand van AI in het onderwijs. Een nieuwe editie met nieuwe inzichten.

Tijdens de Maand van AI in het onderwijs voeren we samen met jou het gesprek over de kansen en risico’s die AI met zich meebrengt. We kijken naar de rol die het speelt bij onderwijsinnovatie én hebben oog voor maatschappelijke en sociale aspecten. Ook willen we dieper ingaan op de praktijk: wat betekent de inzet van AI voor de docent of student? Welke voorbeelden van toepassingen van AI in het onderwijs zijn er al?

Jouw bijdrage

In deze thema maand door en voor de Nederlandse onderwijssector creëren we de ruimte voor het delen van kennis, het zoeken van samenwerkingen en het gezamenlijk leren. Daarbij is ook ruimte voor jouw bijdrage. Dit kan de organisatie zijn van een evenement of webinar, maar ook een artikel of een podcast-aflevering. Dit delen we met elkaar en voor elkaar als sector samen.

Meld je event aan

Wil je een bijdrage leveren aan het programma van de Maand van AI in de vorm van een evenement of webinar? Meld deze dan aan!   

Meld hier je event aan

Alle activiteiten worden geplaatst op de website van de Maand van AI. De eerste programma-onderdelen worden eind april gepubliceerd. Volg de Maand van AI op social media met de hashtag #AImaand.  

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden van de maand van AI? Neem contact op met Duuk Baten via duuk.baten@surf.nl.

Deel deze pagina

Actueel

Lees hier het laatste nieuws en meer
Nieuws
Het doek valt (bijna)

Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT komt na vier succesvolle jaren aan het eind van deze maand officieel ten einde. Als

Column
Column Berent Daan: Op naar (1 mei) 2023

Auteur: Berent Daan, Programmadirecteur Digitaliseringimpuls Onderwijs Toen ik begin oktober de vacature onder ogen kreeg voor een programmadirecteur Digitaliseringsimpuls Onderwijs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees-meer-over-het-Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT