Workshop open leermaterialen

Stappenplan voor een online workshop

Hoe kan je collega’s inspireren en ervaring laten opdoen met open leermaterialen? Dat kan met de de online workshop ‘Herontwerp je onderwijs met leermaterialen van anderen’ van de zone Digitale (open) leermaterialen. Op deze pagina tref je een stappenplan aan, waarmee je een volledige online workshop ontwikkelt. Dit stappenplan kwam tot stand in samenwerking met de HANRijksuniversiteit Groningen en SURF.

Voor wie?

De primaire doelgroep van de workshop is docenten. De workshop is ook bedoeld voor beleidsmakers en ondersteuners van het onderwijs.

Doelen

  • Deelnemers laten ontdekken dat er veel toegankelijk onderwijsmateriaal beschikbaar is;
  • Demonstreren hoe logisch en makkelijk het is om je eigen onderwijsmateriaal te delen;
  • Deelnemers echt een start laten maken met het herontwerpen van onderwijs met open leermaterialen.

Pilots

Deze workshop is als pilot georganiseerd bij de HAN en Rijksuniversiteit Groningen. De door hen gebruikte materialen zijn beschikbaar gesteld voor hergebruik. De casussen zijn beschreven en de workshopontwikkelaars zijn geïnterviewd. Laat je inspireren!

Bekijk hier de pilotworkshop van de HAN en hier de pilotworkshop Rijskuniversiteit Groningen.

Oproep

Ga je aan de slag met dit stappenplan om een workshop te organiseren? Laat het ons weten. Je kan je materialen delen voor andere instellingen. Zo bouwen we gezamenlijk aan een bibliotheek van workshopmateriaal. Als je tips of hulp nodig hebt, laat het ons ook weten.

Neem contact op met Lieke Rensink op lieke.rensink@surf.nl. Lieke is verbinder van de zone Digitale (open) leermaterialen en projectleider Open leermaterialen bij SURF.

Stappenplan workshop online leermaterialen

Lieke Rensink vertelt in deze video over het stappenplan om de workshop ‘Herontwerp je onderwijs met leermaterialen van anderen’ op te zetten.

Video afspelen

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Keuzetool-Toetsen-op-afstand
Product
Keuzetool Toetsen op afstand

Ben je docent en wil je weten welke toetsvorm – die op afstand afgenomen kan worden – je het beste

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies