Zone-Human-Capital

Roadmap Op weg met digitalisering

In de Roadmap Op weg met digitalisering staat een route omschreven met een mogelijke manier om informatie uit arbeidsmarktonderzoek te vertalen naar (nieuw) onderwijs. Bij iedere voornoemde categorie staat kort beschreven wat belangrijke thema’s zijn in de huidige digitale transformatie. Wil je extra informatie over een bepaalde bron? Klik dan op het logo, deze leidt je naar de desbetreffende website. Deze tool is te gebruiken als praatplaat of ter samenvatting. Het gaat hierbij om tweerichtingsverkeer. Vaak is herhaalde uitwisseling nodig om tot goede implementatie te komen.

Ga hier naar de Roadmap Op weg met digitalisering

De partijen die in de roadmap staan, zijn te verdelen in vier categorieën:

  • Arbeidsmarktontwikkeling: vele (inter-)nationale partijen houdenzich bezig met metanalyse van de arbeidsmarkt: Hoe veranderen banen als gevolg van digitalisering? Hoe komt dit in verschillende sectoren tot uiting?
  • Digital Skills: verschillende onderzoeken bevatten informatie over welke specifieke skills en vaardigheden belangrijk worden door digitale transformatie.
  • Curriculumontwikkeling: Hoe vertaalt bovenstaande zich naar curricula? Welke ondersteuning of richtlijnen geven onderzoek of overheid hierbij?
  • Implementatie: er zijn partijen beschikbaar die ondersteunen bij implementatie van digitalisering. Denk aan veranderingstrajecten, consultancy, netwerken of het implementeren van een nieuw technisch product.

Overzicht partijen

Het bijbehorende overzicht bevat voorbeelden van onderzochte partijen die zich op de arbeidsmarkt bezighouden met digitaliseringsvraagstukken. Denk hierbij aan onderzoeksinstituten, overheidspartijen, onderwijsontwikkelingsbureau ’s en consultancy. Het gaat hierbij om een selectie van partijen die in onze eigen verkenning en netwerk naar voren kwamen. Dit overzicht is geen totaalcatalogus, deze tool is er ter inzicht.

Ga hier naar het overzicht

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Tool-Toetsweb
Product
Toetsweb gesprekstool

De werkgroep Toetsen op afstand ontwikkelden samen met onderzoekers van de HAN een digitale versie van een gesprekstool om de

Learning-community-tool
Product
Learning Community Tool

Aan de slag met de (door)ontwikkeling van een krachtige Learning community Hoe kan de samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen worden

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies