Zone-Studiedata

Realtime gebruik studiedata

Over studiedata en het belang ervan voor het monitoren en verbeteren van studiegedrag is al veel geschreven. Met de opkomst van online modules en leermaterialen komen er niet alleen steeds meer studiedata beschikbaar, het wordt bovendien mogelijk om die data realtime te raadplegen. 

De zone
Veilig en betrouwbaar studiedata benutten schreef een whitepaper over dit onderwerp aan de hand van een pilot die is uitgevoerd bij de Open Universiteit. 

De opkomst van hybride onderwijs vergroot het belang van realtime studiedata en de aandacht voor digitale didactiek. 
Bij toepassing van online onderwijs en digitale didactiek blijkt de wens van de student om de docent in nabijheid te ervaren een universeel probleem. Het is op dit punt waar het werken met realtime studiedata een verschil kan maken. “Een op de juiste wijze ingerichte adaptieve leeromgeving kan enthousiasmeren, activeren en verkleint de afstand met de docent”, zo is de gedachte bij de Open Universiteit.


In het whitepaper is
 het belang, de randvoorwaarden en de technische infrastructuur bij gebruik van realtime studiedata beschreven. In het laatste hoofdstuk vind je de ‘lessons learned’. Download de publicatie hieronder.

 

Download het whitepaper hier

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Startup-in-residence-edtech
Strategie
Startup in Residence EdTech

Snel naar: Challenges Over Updates Contact Wil jij met je startup of onderwijsinstelling samenwerken aan een innovatieve oplossing voor een

Strategie
Transitieagenda Leren digitaliseren

Transitieagenda Leren digitaliseren Digitalisering als breekijzer voor de gewenste transitie in het hoger onderwijs Een hoger onderwijs met meer variatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees-meer-over-het-Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies