Handreiking Digitaal toetsen op afstand

Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT publiceert een handreiking Digitaal toetsen op afstand. De handreiking biedt een overzicht van toetsvormen en geeft tips hoe en wanneer deze toetsvormen in te zetten. De handreiking beantwoordt vragen als: Welke alternatieven zijn er voor fysieke toetsen? Hoe zetten we toetsen om naar alternatieven? En hoe borgen we daarbij de leerdoelen? De handreiking gaat daarnaast in op privacy, schaalbaarheid en fraudebestendigheid.

Als gevolg van de Coronacrisis zijn instellingen in maart in rap tempo overgeschakeld naar online onderwijs. Dit bracht kansen en uitdagingen met zich mee. Zo ook voor toetsen op afstand. Daarom heeft het Versnellingsplan deze handreiking opgesteld om docenten, ondersteuners en ander docerend personeel houvast te bieden bij het overschakelen naar toetsen op afstand.

De handreiking is tot stand gekomen in samenwerking met de Special Interest Group Digitaal Toetsen van SURF. Heb je vragen over deze handreiking? Dan kun je contact opnemen met het *Programmateam* van het Versnellingsplan op communicatie@versnellingsplan.nl.

Download de handreiking hier

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Project
Ik ben digitaal bekwaam

Het Project Ik ben digitaal bekwaam – een project van de zone Versterken van digitale human capital – is gericht

Publicatie
One-pager Pilot Studentmobiliteit

De zone Flexibilisering werkt momenteel aan de pilot Studentmobiliteit. De zone werkt met SURF, dat de technische infrastructuur voor de pilot ontwerpt en

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies