Handreiking Digitaal toetsen op afstand

Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT publiceert een handreiking Digitaal toetsen op afstand. De handreiking biedt een overzicht van toetsvormen en geeft tips hoe en wanneer deze toetsvormen in te zetten. De handreiking beantwoordt vragen als: Welke alternatieven zijn er voor fysieke toetsen? Hoe zetten we toetsen om naar alternatieven? En hoe borgen we daarbij de leerdoelen? De handreiking gaat daarnaast in op privacy, schaalbaarheid en fraudebestendigheid.

Als gevolg van de Coronacrisis zijn instellingen in maart in rap tempo overgeschakeld naar online onderwijs. Dit bracht kansen en uitdagingen met zich mee. Zo ook voor toetsen op afstand. Daarom heeft het Versnellingsplan deze handreiking opgesteld om docenten, ondersteuners en ander docerend personeel houvast te bieden bij het overschakelen naar toetsen op afstand.

De handreiking is tot stand gekomen in samenwerking met de Special Interest Group Digitaal Toetsen van SURF. Heb je vragen over deze handreiking? Dan kun je contact opnemen met het *Programmateam* van het Versnellingsplan op communicatie@versnellingsplan.nl.

Download de handreiking hier

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Startup-in-residence-edtech
Project
Startup in Residence EdTech

Snel naar: Challenges Over Updates Contact Wil jij met je startup of onderwijsinstelling samenwerken aan een innovatieve oplossing voor een

Publicatie
Transitieagenda Leren digitaliseren

Transitieagenda Leren digitaliseren Digitalisering als breekijzer voor de gewenste transitie in het hoger onderwijs Een hoger onderwijs met meer variatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies