zone-digitale-leermaterialen

Workshop open tekstboeken

Open tekstboeken bieden een kwalitatief hoogwaardig alternatief voor commerciële onderwijsliteratuur. De hoeveelheid beschikbare open tekstboeken voor hoger onderwijs groeit in rap tempo. Steeds meer instellingen zijn dan ook geïnteresseerd om hun eigen docenten te ondersteunen bij het publiceren van eigen werk als open tekstboek. Maar hoe schrijf en publiceer je zo’n open tekstboek? Je hoort het in de workshop van de zone Naar digitale (open) leermaterialen en de Werkgroep Bibliotheken Open & Online Onderwijs, waarin ze het nieuwe product van de zone lanceren: een open tekstboek over het publiceren van open tekstboeken.

Voor: ondersteuners bij onder andere hogeschool- en universiteitsbibliotheken
Datum:
donderdag 28 oktober
Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Locatie: online. Meld je hier aan.

In deze workshop delen Jacqueline Michielen (TU Delft), Michiel de Jong (TU Delft en lid zone Digitale leermaterialen) en Sylvia Moes (VU Amsterdam en lid zone Digitale leermaterialen) hun ervaringen met het organiseren van dit proces. Hierbij maken ze gebruik van en lanceren ze het nieuwe open tekstboek. Deze ontwikkelde de zone in samenwerking met SURF.

Neem deel aan de interactieve sessie en hoor hoe ondersteuners van andere bibliotheken een vergelijkbaar proces kunnen optakelen binnen hun instelling.

Meld je hier aan voor de workshop

Stappenplan: Maak je open tekstboek!

Wil je aan de slag met het maken van een open tekstboek? De zone Digitale leermaterialen ontwikkelde er een stappenplan voor. Die vind je hier.

Agenda

De volgende activiteiten staan op de agenda voor het Versnellingsplan

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies