werkgroep-toetsen-op-afstand

Toets2daagse - Toetsen en leren in balans

Toetsen en leren in balans – dat is het thema van de vierde editie van de Toets2daagse. Op 6 en 7 december vertellen experts over hun visie op toetsing, met speciale aandacht voor de inrichting en rol van (digitale) toetsing in het leerproces. Deze vierde editie wordt georganiseerd door de Special Interest Group Digitaal Toetsen van SURF, Tilburg University en de werkgroep Toetsen op afstand van het Versnellingsplan.

Locatie: CUBE Building, Tilburg University
Datum en tijd:  6 en 7 december, 09.00 – 17.00 uur

Presentaties en opnames Toets2daagse

Binnenkort kunt u hier verschillende presentaties en opnames bekijken van de Toets2daagse. Houdt de website in de gaten voor een update.

De Toets2daagse

Toetsen zijn een essentieel onderdeel van het onderwijs en over het belang ervan is weinig discussie. Toch zijn er critici die wijzen op de nadelen van een hordeloop – leven van toets naar toets – en teaching to the test.

Deze gevaren liggen vooral bij summatief toetsen op de loer. Vandaar dat er stemmen opgaan die ervoor pleiten om toetsen een integraal onderdeel te laten uitmaken van het onderwijs. Tijdens de Toets2daagse gaan experts en deelnemers met elkaar in gesprek over deze holistische en programmatische aanpak van toetsing. Daarnaast is er een ruim aanbod van sessies over een breed scala aan onderwerpen, zoals cesuurbepaling, item-respons theorie, itembanken, flexibilisering van toetsing, iRAT/tRAT, assessment analytics en de inzet van mixed reality.

Onder de meer dan 50 aanwezige experts bevinden zich onder andere Kelly Beekman, lector Technology Enhanced Assessment bij Fontys University of Applied Sciences, Cor Sluijter, toetsdeskundige, en Marcel A.L.M. Van Assen, universitair hoofddocent Methoden en Technieken van Onderzoek en vice-decaan onderwijs aan Tilburg University.

Behalve voor het thema Programmatisch toetsen, met onderwerpen als het digitaal portfolio, is er ook aandacht voor andere thema’s, zoals Toetsen in het hoger onderwijs en Technologieondersteunend toetsen.

  • CUBE 217 – Programmatisch toetsen, inclusief technologische ondersteuning: Dit thema is gewijd aan alles dat te maken heeft met programmatisch toetsen, inclusief de inzet van technologieondersteunende middelen. Denk aan onderwerpen als lessons learned bij programmatisch toetsen, de ontwerpkeuzes bij programmatisch toetsen, studiecoaching bij programmatisch toetsen en entrustable professional activities (EPA’s).
  • CUBE 218 – Toetsen in het hoger onderwijs: Dit thema omvat een breed scala van toetskundige onderwerpen. Denk aan verschillende cesuurbepalingsmethodes, item-response theorie, peer assessment, het opzetten van een SKE-traject, het kiezen van de juiste toetsvorm, en het verbeteren van rubrics door gebruik van psychometrische analyse en subjectieve ervaringsgegevens.
  • CUBE 219 – Technologieondersteund toetsen – samenwerken en organiseren: Dit thema gaat over landelijke samenwerkingsprojecten in digitalisering van toetsing, zoals het opzetten van een virtuele toetswerkplek, het opzetten van gezamenlijke itembanken met statistiekopgaven, en het belang van open standaarden voor duurzaam gebruik van toetsitems. Andere onderwerpen zijn het harmoniseren van het digitaaltoetsproces en het opstellen van strategisch beleid voor de flexibilisering van toetsing.
  • CUBE 220 – Technologieondersteund toetsen – automatiseren en benutten: Binnen dit thema gaat het erom hoe we aan de hand van automatisering de werkzaamheden van docenten kunnen verlichten. Denk hierbij aan het automatisch genereren van items, het automatisch nakijken van open vragen en opdrachten met behulp van artificial intelligence, en het automatisch geven van feedback aan studenten. Ook is er aandacht voor het gebruik van learning en assessment analytics, en het optimaal benutten van toetssoftware.
  • CUBE 223 – EdTech-markt: Tijdens de Toets2daagse demonstreren negen bedrijven  de laatste EdTech-oplossingen. Ze zijn te bezoeken tijdens de parallelsessies ronde 1,2, 3 en 4. Kom naar CUBE 223 en zie en ervaar zelf de nieuwste software voor programmatisch toetsen, de digitale toetsafname en een veilige toetswerkplek.

Voor wie

De conferentie is voor docenten, opleidingsdirecteuren, toetsdeskundigen en onderwijskundigen, en adviseurs op het gebied van onderwijs (en ICT).

Programma

De Toets2daagse heeft een gevarieerd programma met een panelgesprek, drie keynotes en 35 sessies. Met als keynote sprekers:

Op dag 1 vindt een panelgesprek plaats, met daarin onder andere de volgende panelleden:

Naast de keynotes en het panelgesprek, heeft de toets2daagse per dag 4 rondes met parallelsessies. Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk die via de links hieronder.

Aanmelden

De Toets2daagse is op beide dagen uitverkocht. Er is geen wachtlijst.

Handige informatie

De Toets2daagse 2022 vindt plaats in het CUBE gebouw van Tilburg University, Warandelaan 2 in Tilburg.

Reizen met openbaar vervoer

Reizigers die met de stoptrein vanaf de richting Eindhoven, Breda of ‘s-Hertogenbosch naar Tilburg University komen, kunnen uitstappen op station Tilburg Universiteit. De universiteit ligt op 5 minuten lopen van het station.

Reizigers die met de sneltrein of intercity reizen, kunnen uitstappen op Tilburg Centraal Station. Vandaar kan men per stoptrein, bus lijn 2, 3, 4 en 131 of taxi verder reizen naar Tilburg University.

 

Reizen met de auto

Vanuit Breda, Eindhoven, ’s Hertogenbosch: Neem de afslag Goirle Tilburg Turnhout. Bij de verkeerslichten op de T-kruising richting Tilburg aanhouden. Rijdend richting Tilburg linker rijbaan aanhouden. Bij de verkeerslichten links voorsorteren en vervolgens bord Universiteit volgen.

Vanuit Waalwijk, Kaatsheuvel en Loon op Zand: Bij naderen Tilburg vanuit noordelijke richting. Rechtdoor blijven rijden, richting centrum. Bij de rotonde rechtdoor. Vervolgens bord Universiteit blijven volgen.

Parkeren is overal gratis op de campus en over het algemeen is er ruim voldoende plek naast CUBE. Er zijn geen slagbomen en je hebt dus ook geen uitrijkaart nodig.

Je kunt pal naast CUBE parkeren. Rijdt daartoe naar de Warandelaan 2, Tilburg en sla linksaf het parkeerterrein op en rijdt vervolgens helemaal tot vrijwel het einde van de parkeerplaats. Over algemeen zijn ook hier de vrije parkeerplekken te vinden.

Tussen het centrum en de universiteit:

Onderwijshotel De Rooi Pannen Tilburg
Goed bereikbaar met OV en auto

Centrum:
Mercure Hotel Tilburg Centrum
Goed bereikbaar met OV en auto

Bij de snelweg:
Van der Valk Tilburg
Bastion Hotel Tilburg
Ibis Tilburg
Goed bereikbaar met de auto

Deelnemers aanmelden bij aan de westzijde/parkeerzijde in het CUBE gebouw. De aanmeldbalie bevindt zich gelijk rechts van de ingang.

Bij het inchecken krijg je een badge met daarop je naam, instelling/bedrijf. Daarnaast ontvang je een programmaboekje.

Loop je vertraging op waardoor je pas later aan kunt sluiten? Geen probleem. De aanmeldbalie is geopend van 09.00 tot 16.30 uur.

Overal in het CUBE gebouw kan je gebruikmaken van het Eduroam WiFi-netwerk. Mocht je geen Eduroam account hebben, dan kan je bij de aanmeldbalie een tijdelijk WiFi-account krijgen. Het tijdelijk account is op beide dagen geldig.

De plenaire sessies en de meeste parallelsessies worden opgenomen. Na het evenement worden de opnames beschikbaar gesteld via de website.

Het is niet mogelijk om je in te schrijven voor de parallelsessies. Tijdens de Toets2daagse ga je naar de gewenste sessie. De kans dat een sessie vol zit is klein, maar het kan wel voorkomen. 

Contact

Heb je vragen over de Toets2daagse? Dan kun je terecht bij Vincent Kalis via vincent@tilburguniversity.edu.

Agenda

De volgende activiteiten staan op de agenda voor het Versnellingsplan

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies