Versnellingsplan

Maand van AI in het onderwijs

In juni is het de maand van Artificial Intelligence (AI) in het onderwijs. Een deel van het programma is bekend. Bekijk hier alvast een voorproefje en houd onze website in de gaten voor nieuwe updates. Wil je een bijdrage leveren aan het programma in de vorm van een evenement of webinar? Meld deze dan aan!  

Programma

Aanmelden voor onderstaande events kan binnenkort. Houd de website in de gaten.

 

Opening maand van AI in het Onderwijs

2 juni 2022 | 12:00 – 13:00 uur | Online – SURF – Duuk Baten – duuk.baten@surf.nl – NL

Tijdens de feestelijke opening van de Maand van AI in het Onderwijs gaan we in op de strategische overwegingen waarom AI in het onderwijs een belangrijk thema is. We spreken met Larissa Zegveld (Kennisnet), Ron Augustus (SURF), Bram Enning (aanvoerder van de zone Veilig en betrouwbaar studiedata benutten), en Jeroen Visser (NLAIC). Gevolgd door een presentatie van het maand-programma. Schrijf je in!


Kan AI helpen om uitval in het MBO te verminderen?

7 juni 2022 | 12:00 – 13:00 uur | Online – Kennisnet – Wietse van Bruggen – w.vanbruggen@kennisnet.nl – NL

Irene Eegdeman (promovendus bij de VU Amsterdam en leraar bij ROC TOP) doet onderzoek naar studiesucces in het MBO. Om welke redenen stoppen studenten met hun studie? En wat kunnen we doen om het studiesucces te vergroten? Tijdens deze sessie deelt zij haar ervaringen en onderzoek. Ze laat zien hoe verwachtingen van studenten een rol spelen en hoe machine learning modellen gebruikt kunnen worden om studentuitval te voorspellen. En welke rol docenten kunnen spelen op basis van deze informatie?


Wat kan AI bieden in leermiddelen en leeromgevingen?

14 juni 2022 | 12:00 – 13:00 uur | Online – Kennisnet – Wietse van Bruggen – w.vanbruggen@kennisnet.nl – NL

Tijdens dit panelgesprek gaan we in gesprek met verschillende makers van leermiddelen en leeromgevingen. Hoe kijken zij naar de stand van zaken rond de inzet van AI in het onderwijs? Wat is volgens makers de betekenis van AI voor leermiddelen en leeromgevingen? Wat zou AI in de toekomst kunnen betekenen? Welke kansen liggen er en welke risico’s zien zij? En wat is er belangrijk op te letten bij de inzet van AI in het onderwijs?


Community EdTech voor onderwijsinnovatie: AI en EdTech

20 juni 2022 | 11:00-13:00 uur | Online – Werkgroep EdTech voor onderwijsinnovatie – Versnellingsplan | Nienke Stumpel – nienke.stumpel@surf.nl | NL

Wil je ervaringen en ideeën uitwisselen over onderwijsinnovatie met EdTech binnen het hoger onderwijs? Kom dan naar de community bijeenkomst van de werkgroep EdTech voor onderwijsinnovatie. In het kader van de Maand van AI in het onderwijs staat deze bijeenkomst in het teken van artificial intelligence en EdTech. Meer informatie vind je hier!


NLAIC Werkgroep Onderwijs: open bijeenkomst

21 juni 2022 | 13:00 – 14:00 uur | Online – NLAIC – Floor de Boer – fdeboer@turner.nl – NL

De Werkgroep Onderwijs van de NLAIC richt zich op het stimuleren van het gebruik van AI in het onderwijs (op vele verschillende thema’s) om zo het onderwijs te kunnen verbeteren.


SIG AI community event

29 juni 2022 | 15:00 – 16:00 uur | Online – SIG AIED – Wilco te Winkel – wilco.tewinkel@eur.nl – NL

Tijdens deze bijeenkomst staan de doelen en ambities voor de SIG AI voor het komend jaar centraal. Het kernteam van de SIG zal de eerste beelden delen en treedt graag in overleg met de community om te komen tot het aanscherpen van de prioriteiten het komende jaar. Schrijf je in!


Introduction workshop to Deep Learning and Machine Learning

27 en 28 juni 2022 | 9.00 – 17.00 uur | Online workshop – SURF & PRACE – Carlos Teijeiro Barjas – carlos.teijeiro@surf.nl – ENG

During this technical hands-on workshop, you will learn how to train neural networks and deploy them on high-performance computing infrastructure. Basic programming knowledge is required. Read more details and sign up.   

Agenda

De volgende activiteiten staan op de agenda voor het Versnellingsplan

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies