Werkgroep-EdTech-voor-onderwijsinnovatie

Online bijeenkomst Community EdTech: AI en EdTech

Wil je ervaringen en ideeën uitwisselen over onderwijsinnovatie met EdTech binnen het hoger onderwijs? Kom dan naar de online community bijeenkomst van de werkgroep EdTech voor onderwijsinnovatie op maandag 20 juni. In het kader van de Maand van AI in het onderwijs staat deze bijeenkomst in het teken van artificial intelligence en EdTech.

Datum: 20 juni
Tijd: 11:00-13:00 uur

Waar gaat het over?

Het onderwerp van de bijeenkomst is artificial intelligence (AI) in het onderwijs en EdTech, in het kader van de maand van AI in het onderwijs. De belangrijkste vragen die we met elkaar hopen te beantwoorden zijn: ‘wat is AI eigenlijk? en ‘wat kan AI voor het onderwijs betekenen’. Verder gaan we met elkaar nadenken over de voor- en nadelen van werken met AI in het onderwijs en hoe je zelf kunt gaan werken met AI. 

Agenda:

 • 11:00-12:00: presentaties over AI
  • (NL) Duuk Baten (SURF) Wat is artificiële intelligentie (AI) en wat betekent het voor het onderwijs?
  • (ENG) Sergey Sosnovsky (UU) – Scaling up Adaptive Educational Systems. One of the main factor hindering wider adoption of intelligent adaptive educational applications in real classrooms are their high development costs and poor scalability. Even a small change in an existing system might require a large redesign. Reuse of a successful system in a different subject means its redevelopment form scratch. This presentation will discuss these problems and introduce a project that looks to automate a large portion of the development cycle of an adaptive educational system by extracting knowledge from well-formatted educational documents such as electronic textbooks.
  • (NL) Anders Bouwer (HvA): Smart Education en Leren redeneren met Interactieve Diagrammen
 • 12:00-12:05 Pauze en ruimte kiezen voor de rondetafelgesprekken
 • 12:05-12:55: rondetafelgesprekken in break out rooms in twee rondes. Je kunt twee maal een ruimte kiezen, of twee rondes in dezelfde ruimte blijven zitten. Ronde 1: 12:05-12:30, ronde 2: 12:30-12:55
  • (NL) Rondetafelgesprek over AI in educatie met OpenMaze. Wij zijn 3 ICT-studenten die met onze startup, OpenMaze, aan AI EdTech applicaties werken om de leerervaring van studenten te verbeteren. Wij nodigen jullie graag uit om te sparren over onze concepten en hoe AI toegepast kan worden in educatie. De concepten waar wij over zullen vertellen gaan over het geven van automatisch feedback, het maken van kennis profielen en interactief bevragen van documenten.
  • (ENG) roundtable conversation with Sergey Sosnovsky: how to set up an AIED lab? 
  • (NL) Rondetafelgesprek met de Willeke Klinker van de Nederlandse AI coalitie over: ‘Wat gebeurt er allemaal rondom AI in het hoger onderwijs (binnen de NLAIC)?’. Willeke zal vertellen over alles wat er al gebeurt binnen de AI coalitie, en hoe men daar gebruik van kan maken. Verder is er voldoende ruimte om te brainstormen over vragen als: ‘Welke AI opleidingen en AI good practices binnen het onderwijs zijn er?’ en ‘Hoe kan ik gebruik maken van hetgeen er al is?’ en ‘Hoe kunnen we meer uitwisselen met elkaar?’.  

Aanmelden

Aanmelden is niet nodig en iedereen is welkom. Voel je vrij om deze uitnodiging te delen met geïnteresseerde collega’s. Klik op de knop om deel te nemen aan de Zoom-vergadering. We zien je daar!

Deelnemen aan Zoom-vergadering

Agenda

De volgende activiteiten staan op de agenda voor het Versnellingsplan

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies