zone-flexibilisering

Online informatiebijeenkomst: pilot Microcredentials

“Waar werken we aan en wat hebben we geleerd?”

Op donderdag 7 juli organiseert het projectteam van de pilot Microcredentials van de zone Flexibilisering van het onderwijs een online informatiebijeenkomst voor hoger onderwijsinstellingen die nog niet aangesloten zijn bij de pilot. Werk je in het hoger onderwijs en ben je geïnteresseerd in microcredentials en de pilot? Meld je dan nu aan!

 

Datum: donderdag 7 juli
Tijd: 15.00 – 16.30 uur 
Aanmelden: tot  zondag 3 juli

Wat is een microcredential?

Een microcredential is een betrouwbaar certificaat waarmee professionals kunnen aantonen wat ze weten, kunnen en begrijpen na succesvolle afronding van een onderwijseenheid. De microcredential geeft een zelfstandige waarde aan een kleinere onderwijseenheid. De pilot microcredentials biedt de mogelijkheid om complexe vraagstukken rondom microcredentialing in het hoger onderwijs gezamenlijk te beantwoorden. Op dit moment zijn er 32 deelnemende instellingen aan de pilot. In december 2022 is er een tweede inschrijfmoment voor nog niet deelnemende instellingen.

Tijdens de bijeenkomst

Gedurende de bijeenkomst krijg je een beeld van de pilot en waar de afgelopen maanden aan is gewerkt, hoe dat is aangepakt en tot welke resultaten dit heeft geleid. Ook delen we ervaringen en ‘lessons learned’ van een aantal deelnemende instellingen. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen en interactie onderling.

Alvast inlezen over de pilot Microcredentials?

Bezoek de pagina van de pilot op onze website en lees meer over de totstandkoming van de pilot, wie de deelnemende instellingen zijn en antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb je vragen over de bijeenkomst of de pilot? Dan kun je terecht bij projectleider Bart Lamboo via bart.lamboo@surf.nl

Meld je hier aan voor de bijeenkomst

Agenda

De volgende activiteiten staan op de agenda voor het Versnellingsplan

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies