Zone-docentprofessionalisering

Webinar 27 september | Toolkit 'Blend je onderwijs'

Blended leren. Een concept dat in onderwijsland hoog op de agenda staat. Ben jij binnen je instelling bezig met blended leren? Dan weet je als geen ander dat het een omvangrijke en complexe taak is, die op verschillende niveaus om actie vraagt. Een taak voor docenten, maar ook voor ondersteuners en managers. Een echte team effort, dus. In dit webinar lanceren we de toolkit ‘Blend je onderwijs’ van de zone Faciliteren en professionaliseren van docenten. Een toolkit met concrete handvatten en hulpmiddelen voor het ontwerpen en implementeren van blended leren.

Datum: dinsdag 27 september
Tijd: 15.00 – 16.30 uur
Aanmelden tot: 14.00 uur

Dit webinar wordt georganiseerd door de Vraagbaak Online Onderwijs.

In dit webinar

Het ontwerpen en implementeren van blended leren vraagt tijd en toewijding op verschillende niveaus en van verschillende doelgroepen binnen de organisatie.  De toolkit is ontwikkeld om jou als docent, ondersteuner of manager goed op weg te helpen. Van het werken aan gedeelde taal en het analyseren van de visie op onderwijs tot aan goede voorbeelden en het in kaart brengen van je startsituatie. En denk ook aan een handig overzicht voor het kiezen van een ontwerpmethode, waarnaar je als docent aan de slag gaat met het vinden van de beste mix van leeractiviteiten en werkvormen. Tenslotte biedt de toolkit verschillende producten om de leeromgeving effectief in te richten, zowel fysiek op de campus als digitaal.

Natuurlijk bevat de toolkit nog meer producten, ook voor ondersteuners en managers. Welke producten dat precies zijn, kom je achter tijdens het webinar.

Na dit webinar

  • heb je inzicht in het concept blended onderwijs en de meerwaarde ervan
  • heb je handvatten gekregen voor het ontwerpen en implementeren van blended onderwijs
  • heb je kennis gemaakt met alle producten en instrumenten van de toolkit Blend je onderwijs en weet je hoe je deze in kan zetten

Over de sprekers

Barend Last is specialist blended learning & learning spaces aan de Universiteit Maastricht.

Joanne Heidinga is blended learning-expert en eigenaar van adviesbureau Blend it.

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor docenten, ondersteuners, managers, en iedereen die interesse heeft in of bezig is met blended onderwijs.

Meld je hier aan voor het webinar

Agenda

De volgende activiteiten staan op de agenda voor het Versnellingsplan

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies