Versnellingsplan

Webinar: Slim begeleiden bij grote groepen studenten

Hoe zorg je met minder docenten per student toch voor kwalitatief goede begeleiding van iedere student? Kom erachter tijdens het webinar  van de Vraagbaak Online Onderwijs op 8 april 2022. Krijg inzicht in de uitdagingen en oplossingen en maak kennis met twee voorbeelden van slimme oplossingen in de praktijk.

Datum: Vrijdag 8 april 
Tijd: 10.00 – 11.00 uur 
Investering: Gratis

In dit webinar 

Als het aantal studenten van een opleiding flink groeit, zijn traditionele middelen voor het begeleiden van studenten vaak niet meer toereikend. Aan de TU Delft zetten ze gamification in voor kennisdeling tussen studenten en bouwen ze een tool waarmee studenten automatisch 24/7 feedback kunnen krijgen. Projectleiders en docenten Stefan Hugtenburg en Otto Visser vertellen je tijdens dit webinar alles over deze oplossingen en de effecten.

Op het programma:

  • Begeleiding bij grote groepen studenten, wat is de uitdaging?
  • Praktijkvoorbeelden TU Delft: Een gamified kennisplatform & Labrador, een tool om geautomatiseerd vragen te beantwoorden.
  • Studentenervaring: wat vinden studenten van deze begeleiding?
  • De grootste uitdagingen en oplossingen op een rijtje.

Voor wie 

Dit webinar is interessant voor docenten, onderwijsontwikkelaars, onderwijsondersteuners en indirect ook voor beleidsmakers.

Na dit webinar 

  • Weet je hoe je ook grote groepen studenten toch kwalitatief goed kunt begeleiden
  • Weet je hoe je studenten in hun kracht zet en ze een rol geeft in het leerproces van collega studenten.
  • Heb je kennisgemaakt met twee concrete oplossingen uit de praktijk: gamification en het automatiseren van feedback.

Napraten 

Wil je informeel napraten met de sprekers en de deelnemers? Kom dan naar de nazit direct na het webinar van 11.00 tot 11.30 uur. 

Terugkijken 

Na afloop van dit webinar delen we een verslag en de opname met de deelnemers. Het verslag en de opname publiceren we ook op de Vraagbaak Online Onderwijs

Alvast inlezen? 

De twee voorbeelden uit dit webinar zijn twee projecten uit de stimuleringsregeling open en online onderwijs. Lees er alvast meer over op de site van SURF.

Meld je hier aan voor het webinar

Agenda

De volgende activiteiten staan op de agenda voor het Versnellingsplan

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies