Zone-Studiedata

Masterclass Process Mining

Ben jij bekend met de term ‘process mining’ en wil je oefenen in het zetten van de eerste stappen met deze techniek? Kom dan naar de masterclass process mining in onderwijs en ervaar hoe je deze techniek kunt inzetten ten gunste van je onderwijsprocessen.

  • Maandag 13 september
  • 15.00 – 17.00 uur
  • Spreker: Roland Ettema (Open Universiteit en lid zone Studiedata)

Meld je hier aan voor de masterclass

Process Mining

Process Mining is een nieuwe technologische ontwikkeling op het gebied van data en processen en biedt legio toepassingsmogelijkheden voor het onderwijs. Process Mining maakt het mogelijk op efficiënte wijze onderwijsprocessen integraal te analyseren. Waar verloopt een onderwijs en studieproces inefficiënt? Hebben aanpassingen effectief gefunctioneerd? Heeft een onderwijs- of studiehandeling op onrechtmatige wijze plaatsgevonden?

Op deze vragen gingen we in tijdens het webinar process mining dat de zone Studiedata op 11 mei organiseerde. Heb je het webinar gemist? Je kunt hiervan het verslag lezen of het gehele webinar terugkijken.

Op 13 september gaan we een stap verder en ga je zelf actief aan de slag. Doe ervaring op met de process mining tool van Fluxicon en oefen mee met een echte dataset. Het programma van de masterclass is als volgt:

  • Korte introductie en theorie over process mining
  • Introductie van de process miningtool en de data waarmee we gaan werken.
  • De eerste oefeningen met process mining
  • Analyse vraagstukken beantwoorden (in spelvariant)
  • Nabeschouwing

Iedereen is welkom, maar geef je wel even op zodat we kunnen regelen dat je toegang krijgt tot de gebruikte software. Opgeven kan tot maandag 6 september, dus wacht niet te lang! Uiterlijk op vrijdag 10 september ontvang je een email met de link naar het evenement.

De zone Studiedata maakt onderdeel uit van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT. De zone richt zich op het veilig en betrouwbaar benutten van studiedata en heeft diverse projecten om dit landelijk te stimuleren.

Meld je hier aan voor de masterclass

Deel deze pagina

Agenda

De volgende activiteiten staan op de agenda voor het Versnellingsplan

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies