Digitale-Competentiepeiler-Van-Start

Ontwikkeling Digitale Competentiepeiler van start

Zone-Human-Capital

De zone Versterken van digitale human capital is van start met de ontwikkeling van de Digitale CompetentiePeiler. De tool helpt zichtbaar te maken welke digitale competenties in de verschillende werkgebieden of beroepsdomeinen relevant zijn. De Digitale CompetentiePeiler komt naar verwachting in het nieuwe jaar beschikbaar. De zone zoekt mensen die mee willen werken aan de ontwikkeling.

Het uitgangspunt van de Digitale CompetentiePeiler is het Framework Digital Competences for citizens van de Europese Commissie. De Digitale CompetentiePeiler helpt om de abstracte competenties van het framework om te zetten naar contextrijke competenties voor een opleidingsprofiel. De tool is onder andere bedoelt voor opleidingsontwikkelaars, onderwijskundigen en docenten.

Werk mee en blijf up to date
Wil je de Digitale CompetentiePeiler gebruiken én feedback geven? Laat dan je e-mailadres achter via onderstaand formulier. Wil je meer informatie over de Digitale CompetentiePeiler? Neem een kijkje op de pagina van de peiler. Of meld je via onderstaand formulier aan voor updates over de ontwikkeling van de tool. Ook hoor je meer over de Digitale CompetentiePeiler tijdens EPIC, de Educational Pioneers and Innovators Conference op 30, 31 mei en 1 juni in Rotterdam. Op dag 3 (1 juni) geven Brenda Vos & Sanne Krukkert de sessie ‘Enhancing students’ digital skills, using the Digital Competence Indicator’.

Foto van Damian Zaleski via Unsplash.

Deel deze pagina

Actueel

Lees hier het laatste nieuws en meer
Terugblik-Toets2daagse
Artikel
Terugblik: dit was de Toets2daagse

Op 6 en 7 december 2022 organiseerde de werkgroep Toetsen op afstand samen met de Special Interest Group Digitaal Toetsen en

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees-meer-over-het-Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT