Folder-zone-docentprofessionalisering

Vacature: Verbinder zone Docentprofessionalisering

Zone-docentprofessionalisering

Word verbinder bij de zone Docentprofessionalisering

Op 1 januari 2019 is het Versnellingsplan voor onderwijsinnovatie met ICT van start gegaan. Voor de resterende duur van het Versnellingsplan (tot 31 december 2022) zijn wij op zoek naar een verbinder voor de zone Faciliteren en professionaliseren van docenten (0,4 fte).

Als verbinder vorm je samen met de aanvoerders het motorblok van de zone. Je speelt een belangrijke rol bij het opstarten en uitvoeren van projecten en bij de communicatie en disseminatie van de resultaten vanuit de zone naar alle hoger onderwijsinstellingen.

 • Werk- en denkniveau: HBO/WO
 • Locatie: Utrecht
 • Aantal uur: 16 uur per week (0,4fte)
 • Sluitingsdatum: 5 september 2021

Over het Versnellingsplan

Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT is een samenwerking van de Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF waarbinnen in tien versnellingszones en werkgroepen wordt gewerkt aan de kansen die digitalisering het hoger onderwijs in Nederland biedt. De missie van het Versnellingsplan is om binnen de eigen instelling én in samenwerking met andere universiteiten en hogescholen, ruimte te creëren om substantiële stappen te zetten op het gebied van digitalisering in het hoger onderwijs in Nederland. Het vierjarig programma loopt van 2019 tot 2022. Voor meer informatie zie Over het Versnelligsplan.

Elke zone bestaat uit deelnemers uit instellingen, wordt geleid door één of twee aanvoerders vanuit een instelling (0,4 fte) en heeft daarnaast een verbinder (0,3-0,4 fte). De verbinders van de zones zoeken samen actief naar synergie tussen de zones en ondersteunen en adviseren hun zone bij de concrete uitvoering van activiteiten in de zone en bij de disseminatie van de resultaten van de zone naar het hele hoger onderwijs.

Wat houdt de functie in?

We zoeken een verbinder voor de zone Docentprofessionalisering. De huidige verbinder is vanaf 1 augustus verminderd beschikbaar en daarom zoeken we versterking voor 0,4 fte. De verbinder helpt bij de vraagarticulatie vanuit de zone, zoekt (mede) naar expertise en ondersteuning en zorgt voor de concrete aanvraag van middelen vanuit het ondersteuningsbudget. De verbinder helpt ook bij de disseminatie van de kennis en ervaringen vanuit het versnellingsteam naar alle instellingen. Samen met de aanvoerder(s) en ondersteuner vormt de verbinder het motorblok van de zone. De verbinder is daarmee ook medeverantwoordelijk voor het succes. Daarnaast maakt de verbinder deel uit van het verbindersoverleg, waarin actief gezocht wordt naar synergie en samenwerking tussen de zones en gemeenschappelijke opdrachten worden opgepakt.

In de zone Docentprofessinalisering participeren zeventien hogescholen en universiteiten. De zone wordt aangevoerd door twee aanvoerders (Kim Schildkamp van de Universiteit Twente en Ronald Spruit van Avans Hogeschool) die samen met een projectleider, een ondersteuner en een verbinder het kernteam vormen. Het meest recente Plan van Aanpak van de zone is hier te vinden.

Deze functie heeft een looptijd van 1 september 2021 tot en met 31 december 2022. Als verbinder word je bij voorkeur gedetacheerd vanuit een instelling/organisatie die bij SURF is aangesloten of werk je bij SURF zelf. In tweede instantie is ook detachering vanuit andere partijen of een ZZP-schap een optie.

Wat ga je precies doen?

De verbinder die wij zoeken:

 • is een inhoudelijke en procesmatige sparringpartner van versnellingsteam en aanvoerder(s);
 • werkt samen met de aanvoerder(s) in regievoering, coördinatie en bewaking voortgang;
 • heeft aantoonbaar inhoudelijke expertise op het thema van de versnellingszone (docentprofessionalisering en/of onderwijsinnovatie met ICT);
 • begeleidt opdrachtformulering vanuit de zone voor bijvoorbeeld onderzoek of ondersteuning;
 • stemt opdrachten, vraagstukken en oplossingen af met de andere verbinders in het verbindersoverleg;
 • legt actief verbindingen naar relevante stakeholders, organisaties en ontwikkelingen binnen en buiten het hoger onderwijs, gericht op kennisdeling en disseminatie;
 • benoemt kansen en bedreigingen en signaleert onderlinge inhoudelijke dwarsverbanden.

Wij vragen

De verbinder die wij zoeken herkent zich als:

  • Proactief en altijd op zoek naar kansen;
  • Verbindend in inhoud, op proces en met mensen;
  • Ondernemend, inspirerend en enthousiasmerend;
  • In staat om complexe vragen te structureren en naar acties te vertalen;
  • Communicatief vaardig;
  • Ervaren in het hoger onderwijs (als docent, op beleidsniveau of anderszins);
  • Ervaring met implementatievraagstukken is een pre, evenals een netwerk in het hoger onderwijsveld.

Wij bieden

 • Tijdelijke positie via payroll van 0,4 fte voor de periode van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2022 bij SURF. Detachering vanuit een onderwijsinstelling of inhuur als zzp-er behoren ook tot de mogelijkheden.
 • Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau;
 • De meeste werkzaamheden zullen vanaf een thuiswerkplek kunnen worden verricht. Indien de omstandigheden het toelaten is je standplaats bij SURF in Utrecht. Ons kantoor Utrecht is gevestigd op loopafstand van Utrecht CS in een moderne werkomgeving volgens de filosofie van Het Nieuwe Werken.

Interesse?

Deze vacature is gesloten.

Meer informatie