Top 3 artikelen najaar 2020

Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT

Heb je niet al onze artikelen kunnen lezen en nieuws kunnen volgen? Voor het gemak hebben we een top 3 van artikelen die sinds 1 september zijn gepubliceerd voor je samengesteld.


“Weer een cursus? Voor professionalisering van docenten zijn er veel meer opties.”

Zei Judith Vennix, projectleider van de werkplaats onderwijsleertechnologie bij de Hogeschool Rotterdam in de interviewreeks van de zone Docentprofessionalisering over de ondersteuning van docenten bij onderwijsinnovatie met ICT.

Lees het interview met Judith Vennix hier


Blog: Transitie naar open tekstboeken

Michiel de Jong is onderzoeker, trainer en projectmanager Open Education aan TU Delft. Als lid van de zone Digitale (open) leermaterialen werkt hij mee aan een project dat zich richt op het stimuleren van hergebruik van open tekstboeken. In zijn blog vertelt hij over de kansen en mogelijkheden van hergebruik van open tekstboeken.

Lees hier de blog van Michiel de Jong


Gezocht: Docenten en medewerkers betrokken bij een hybride leeromgeving

Voor de zone Aansluiting arbeidsmarkt, doen Amber Kornet en Floor Venhuis onderzoek naar leeromgevingen waar instellingen en arbeidsmarkt samenkomen. Hybride leeromgevingen kunnen een positieve rol spelen in de aansluiting op de arbeidsmarkt. En om zo goed mogelijk te kunnen omgaan met een snel veranderende arbeidsmarkt, zijn specifieke competenties bij afgestudeerden van belang. Amber en Floor zoeken studenten, docenten en werkveld contacten die samenwerken in een omgeving waar onderwijs en beroepspraktijk samenkomen. Zij zoeken leeromgevingen waar vraagstukken met digitalisering een rol spelen.

Ben jij betrokken bij zo’n hybride leeromgeving? Lees dan hier de volledige oproep en meld je aan!

Acht aanbevelingen voor effectieve docentprofessionalisering

Aanvoerders van de zone Docentprofessionalisering Ronald Spruit en Kim Schildkamp geven in deze video acht aanbevelingen voor effectieve docentprofessionalisering. Download het volledige Position Paper hier.

Video afspelen

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
4-jaar-versnellen
Publicatie
Vier jaar versnellen

Eindpresentatie Versnellingsplan 2019-2022. Een overzicht van vier jaar versnellen. Download de presentatie via onderstaande knop. Download de presentatie hier Download