Nu beschikbaar: Referentiekader privacy en ethiek voor studiedata – versie 0.8

Conceptversie Referentiekader privacy en ethiek voor studiedata

Heb je vragen over privacy en ethiek met studiedata? De zone Veilig en betrouwbaar studiedata benutten stelt de 0.8 conceptversie van het Referentiekader privacy en ethiek voor studiedata beschikbaar. Het Referentiekader beschrijft zowel de ethische uitgangspunten als de juridische (privacy) kaders waar instellingen voldoende aandacht aan moeten besteden bij het verantwoord gebruik van studiedata.

Deze conceptversie van het Referentiekader is opgesteld onder regie van de zone. De tekst is tot stand gekomen met inbreng van betrokkenen, vanuit verschillende organisaties op zowel bestuurlijk, beleidsmatig als uitvoerend niveau. Het gaat uitdrukkelijk om een conceptversie, daarom 0.8. In de komende periode toetsen we het Referentiekader en stellen daarna een definitieve versie op die aansluit bij de dilemma’s, vragen en behoeften uit de dagelijkse praktijk.

Hoe kan ik bijdragen?

Om het Referentiekader breder te toetsen, zijn we op zoek naar instellingen die plaats willen nemen in een gebruikersgroep. Hierin bespreken we de belangrijkste vragen en dilemma’s waar je tegenaan loopt bij het toepassen van het Referentiekader binnen je instelling. De praktijkvoorbeelden die besproken worden toetsen we aan het Referentiekader. Wat werkt goed en wat niet? Wat ontbreekt? Wat zou helpen bij de afwegingen?

We organiseren hiervoor twee bijeenkomsten waarin deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen en vragen kunnen stellen over het Referentiekader. De inbreng uit de gebruikersgroep verwerken we tot een definitieve versie van het Referentiekader dat naar verwachting begin 2022 gelanceerd wordt.

Als je wilt deelnemen aan de gebruikersgroep kun je je hieronder aanmelden. Afhankelijk van de animo zullen we mogelijk een selectie moeten toepassen op de aanmeldingen.

Meld je aan

Laat hieronder  je mailadres achter als je de conceptversie van het referentiekader wilt ontvangen. Wil je deelnemen in de gebruikersgroep? Laat ook dat weten via onderstaand formulier.

Laat hier weten of je wel/niet wil deelnemen aan de gebruikersgroep(Vereist)

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Product
Praatplaat zone Studiedata

Zorgvuldig opbouwen van benutten studiedata De zone Veilig en betrouwbaar studiedata benutten ontwikkelde een praatplaat voor het gebruik van studiedata. De praatplaat

Publicatie
Handleiding ondersteuning onderzoekers

Stel data beschikbaar voor onderzoek Elke onderwijsinstelling heeft bepaalde vormen van studiedata beschikbaar. De zone Veilig en betrouwbaar benutten van studiedata heeft