Meld je aan: aan de slag binnen leeromgevingen op snijvlak onderwijs en organisaties

Wil je aan de slag met de uitdagingen binnen jouw leeromgeving op het snijvlak van onderwijs en organisaties? De zone Versterken van digitale human capital start donderdag 16 september met de tweede bijeenkomst van de learning community. Binnen deze learning community verbindt de zone hoger onderwijsinstellingen en organisaties om samen aan de slag te gaan met uitdagingen rondom leeromgevingen en digitalisering. Heb je interesse? Deelnemen kan nog. Wat er precies van je wordt verwacht, dat lees je hier.

Het versterken en verduurzamen van leeromgevingen

Binnen de learning community organiseert de zone maandelijks een bijeenkomst van twee uur. Hierin ga je actief aan de slag gaan met de uitdagingen die je tegenkomt in een voor jou relevante leeromgeving. Tijdens de eerste bijeenkomst stonden de uitdagingen die onderwijsinstellingen en organisaties ervaren centraal. Ook de oorzaken hiervan kwamen aan bod. Uiteindelijk kwam de zone tot twee thema’s: 

  1. het versterken van de samenwerking tussen onderwijs en werkveld;
  2. het opschalen of verduurzamen van de leeromgeving. 

Tijdens de volgende bijeenkomsten werken deelnemers verder aan deze twee thema’s. Zo worden bijvoorbeeld de volgende vragen behandeld: Hoe richt je de samenwerking in vanuit een collectief thema of belang? Hoe betrek je alle stakeholders? Ook bij het thema omtrent opschaling en verduurzaming komen vragen aan bod, denk aan: de leeromgeving moet groeien om vraagstukken weg te kunnen zetten, maar hoe hou je de betrokkenheid dan groot genoeg? Het precieze doel van elke bijeenkomst vind je in de tabel onderaan deze pagina. Dit is ingericht aan de hand van de methodiek voor innovatieteams, ontwikkeld door Anje Ros, Henderijn Heldens & Nanke Dokter (2021).

Meld je aan

Je kunt nog steeds deelnemen. Dus houd je je bezig met leeromgevingen en ervaar je bepaalde uitdagingen? Meld je dan snel aan bij Stijn Kist (s.kist@saxion.nl). Heb je vragen? Ook daarvoor kun je bij Stijn terecht.

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Learning-community-tool
Product
Learning Community Tool

Aan de slag met de (door)ontwikkeling van een krachtige Learning community Hoe kan de samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen worden

Digitale-Competentiepeiler
Product
Digitale CompetentiePeiler

Integreer digitale competenties in profielen voor (hoger) onderwijs en werk Weet een verpleegkundige om te gaan met het elektronische dossier