Meivakantie leeslijst

Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT

Lees- en kijktips voor tijdens de meivakantie

Kennis opdoen in de meivakantie? Speciaal voor geïnteresseerden stellen we een leeslijst samengesteld. Leun achterover, geniet van de zon en pak een van de geselecteerde artikelen van het Versnellingsplan (of Vraagbaak Online Onderwijs) erbij. Speciaal voor iedereen die wat inspiratie op wil doen gedurende de meivakantie. We zetten een aantal artikelen, blogs, interviews en video’s voor je op een rijtje.

Artikelen en blogs

Lees de volgende artikelen of blogs en raak geïnspireerd over verschillende onderwerpen. Van evidence-informed werken tot aan tips voor online binding.

Interviews

Bekijk ook eens de volgende interviews, beide met interessante visies op bepaalde onderwerpen binnen onderwijsinnovatie met ICT.

Video’s

Aan diegenen die liever video’s kijken, hebben we ook gedacht. Hierbij een lijstje met video’s om je kennis over onderwijsinnovatie met ICT een boost te geven in deze lockdown.

Bouwstenen effectieve docentprofessionaliser

Online event toolkit

Donderdag 4 maart lanceerde zone Docentprofessionalisering de Toolkit Bouwstenen voor effectieve docentprofessionalisering – bedoeld voor het inrichten én evalueren van je docentprofessionalisering op het gebied van onderwijsinnovatie met ICT. Benieuwd naar het onderwerp effectieve docentprofessionalisering? Bekijk de video.

Video afspelen
Video afspelen

Webinar de toekomst van online proctoring

SIG Digitaal toetsen

Wat gebeurt er met online proctoring na de coronacrisis? In dit webinar presenteert de SURF Special Interest Group (SIG) Digitaal toetsen de toekomstscenario’s voor ‘any-time-any-place’ beoordelen. Onder andere teamleider van de werkgroep Digitaal toetsen op afstand Sharon Klinkenberg schuift aan.

Webinar Vakcommunities digitale leermaterialen

Zone leermaterialen

De Bibliotheekwerkgroep Open & Online OnderwijsSURF en de zone Naar digitale (open) leermaterialen hebben alle ingrediënten klaar staan voor hoger onderwijs Nederland zodat zij open content in hun onderwijs kunnen realiseren. Tijdens het webinar van 1 maart ‘Open … hoe maak je het mogelijk?’ vertelt de zone wat het recept is voor deze ingrediënten (Inventarisatie Open Tekstboeken en plannen infrastructuur & Context). Het webinar werd gegeven op 1 maart tijdens de Open Education Week.

Video afspelen

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
4-jaar-versnellen
Publicatie
Vier jaar versnellen

Eindpresentatie Versnellingsplan 2019-2022. Een overzicht van vier jaar versnellen. Download de presentatie via onderstaande knop. Download de presentatie hier Download