Lockdownleeslijst

Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT

Lees- en kijktips voor tijdens de lockdown

De avondklok is ingegaan, we gaan nauwelijks tot niet naar kantoor en zitten midden in het winterseizoen. Kortom: we zijn veel thuis. Daarom hebben we een lockdownleeslijst samengesteld. Pak een warme kop thee, plof op de bank en pak een van de geselecteerde artikelen van het Versnellingsplan (of Vraagbaak Online Onderwijs) erbij. Speciaal voor iedereen die wat inspiratie op wil doen gedurende de lockdown. We zetten een aantal artikelen, blogs, interviews en video’s voor je op een rijtje.

Artikelen en blogs

De volgende artikelen zijn fijn leesvoer voor zowel tussen je werk door als ‘s avonds op de bank.

Interviews

Bekijk ook eens de volgende interviews, beide met interessante visies op bepaalde onderwerpen binnen onderwijsinnovatie met ICT.

Video’s

Aan diegenen die liever video’s kijken, hebben we ook gedacht. Hierbij een lijstje met video’s om je kennis over onderwijsinnovatie met ICT een boost te geven in deze lockdown.

Video afspelen

Webinar de toekomst van online proctoring

SIG Digitaal toetsen

Wat gebeurt er met online proctoring na de coronacrisis? In dit webinar presenteert de SURF Special Interest Group (SIG) Digitaal toetsen de toekomstscenario’s voor ‘any-time-any-place’ beoordelen. Onder andere teamleider van de werkgroep Digitaal toetsen op afstand Sharon Klinkenberg schuift aan.

Position paper

Kim Schildkamp and Ronald Spruit

Kim Schildkamp en Ronald Spruit, aanvoerders van de zone Docentprofessionalisering, maakten een position paper over de ondersteuning van professionele ontwikkeling van docenten in het hoger onderwijs. In deze video geven ze je 8 inzichten die ze in hun paper delen.

Video afspelen
Video afspelen

Webinar Vakcommunities digitale leermaterialen

Zone leermaterialen

Donderdag 8 en vrijdag 9 oktober organiseerde de zone Naar digitale (open) leermaterialen een webinar waarin we in gesprek gaan over de resultaten van het onderzoek naar een landelijk platform voor digitale leermaterialen.

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
4-jaar-versnellen
Publicatie
Vier jaar versnellen

Eindpresentatie Versnellingsplan 2019-2022. Een overzicht van vier jaar versnellen. Download de presentatie via onderstaande knop. Download de presentatie hier Download