Gezocht-EdTech-vraagstukken-uit-het-onderwijs

Gezocht: EdTech-vraagstukken uit het onderwijs (mbo, hbo en wo)

Werkgroep-EdTech-voor-onderwijsinnovatie-met-ICT

Wil jij met je onderwijsinstelling samenwerken aan een innovatieve oplossing voor een uitdaging in het hoger onderwijs? In het voorjaar van 2023 gaat de werkgroep EdTech voor Onderwijsinnovatie van start met de tweede editie van Startup in Residence (SiR) EdTechIn dit programma werken hogescholen en universiteiten samen met startups aan uitdagingen binnen het onderwijs, waarbij educatieve technologie een mogelijke oplossing biedt. De werkgroep zoekt onderwijsinstellingen die interesse hebben. Dit keer kan ook het mbo deelnemen.

Samenwerking stimuleren
Startup in Residence (SiR) is een bewezen manier om samenwerking tussen publieke organisaties en innovatieve bedrijven te stimuleren en uitdagingen binnen het onderwijs aan te pakken met innovatieve oplossingen. De focus van SiR EdTech ligt op toepassingen van EdTech in het hoger onderwijs. Naast vraaggestuurd en vanuit co-creatie te werken aan oplossingen, is het doel om met instellingen te investeren in startups met de beste innovatieve ideeën.

Pilot
In de pilot van het programma, die op dit moment loopt, werken 6 hogescholen en universiteiten samen met startups aan een challenge. Die challenges variëren van de ontwikkeling van een online omgeving voor informatievoorziening rondom (her)ontwerp van blended onderwijs tot aan een oplossing voor efficiëntere beoordeling van toetsing bij grote groepen. In oktober ging de pilot officieel van start.

Interesse?
Wil je meedoen aan de tweede editie, in het voorjaar van 2023, met een uitdaging binnen jouw onderwijsinstelling (mbo, hbo of wo)? Of wil je dat we meedenken over een mogelijk vraagstuk? Plan een afspraak met programmacoördinatoren Caro Jongert en Liselotte (Lot) Westerveld of neem contact op met de werkgroep EdTech via edtech@versnellingsplan.nl.

Header foto van Matt Ridley via Unsplash.

Deel deze pagina

Actueel

Lees hier het laatste nieuws en meer
Terugblik-Toets2daagse
Artikel
Terugblik: dit was de Toets2daagse

Op 6 en 7 december 2022 organiseerde de werkgroep Toetsen op afstand samen met de Special Interest Group Digitaal Toetsen en