Doe mee: experimenteer een jaar lang met edusources

zone-digitale-leermaterialen

Werk je samen met vakgenoten aan het opbouwen van een goede collectie(s) digitale leermaterialen? Of heeft je instelling materialen op de plank liggen en wil je deze toegankelijk maken? Doe mee aan de regeling Versnellen met edusources en experimenteer een jaar lang met edusources, het platform voor digitale (open) leermaterialen voor het Nederlandse onderwijs.

Regeling binnen project Innovatie en implementatie digitale (open) leermaterialen

De zone Naar digitale (open) leermaterialen werkt samen met SURF aan de ontwikkelingen rondom het delen en hergebruiken van open en semi-open leermaterialen. De zone wil het gebruik van (semi-)open leermaterialen binnen de instellingen en vakcommunity’s bestendigen en versnellen. Daar hoort ook de benodigde ondersteuning bij. Het gebruik van edusources helpt bij het beschikbaar maken en delen van leermaterialen. Met de regeling Versnellen met edusources kunnen instellingen kennismaken en ervaren wat edusources kan betekenen voor jouw instelling en docenten.

Meld je aan voor regeling Versnellen met edusources!

In juni 2021 is al een aantal instellingen aan de slag gegaan met edusources. Nu kunnen ook andere geïnteresseerde instellingen zich aanmelden. Met de regeling Versnellen met edusources kan de instelling een jaar lang kostenloos gebruik maken van edusources. De instelling kan aan de slag met teams van docenten, vakcommunity’s, en het opbouwen van collecties van (semi-) open leermaterialen. Binnen de regeling heeft de instelling de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met alle deelnemende instellingen om zo van elkaar te leren.

Wat wordt er van de instelling gevraagd?

  • De deelnemende instellingen zorgen bij start regeling voor:
  • De deelnemende instellingen zorgen gedurende de looptijd voor
    • het (semi-) open publiceren van minimaal twee (opleidings- of faculteits- of vakgebied)collecties via edusources onder een passende licentie, en een groeiscenario publicatie van (semi-) open leermaterialen;
    • een strategie/plan ten aanzien van hergebruik van (semi-) open leermaterialen;
    • voldoende middelen om hun project vorm te geven en voor voldoende betrokkenheid van gebruikers uit de eigen onderwijsinstelling en betrokken onderwijsinstellingen, zoals docenten, informatiespecialisten en eventueel studenten;
    • een uitgewerkt activiteitenplan (stap 2).

Wil je informatie nalezen? Download hier het sjabloon van het projectidee, de voorwaarden van de regeling en het sjabloon van de letter of intent.  

Heb je interesse?

Starten met de regeling kan aan het begin van elk kwartaal tot en met oktober 2022. Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met Jenny de Werk: jenny.dewerk@surf.nl. Je ontvangt een uitnodiging voor een intakegesprek waarin we de mogelijkheden met je bespreken. Als input voor het gesprek vragen we je een eerste versie van jouw projectidee op te sturen.

Deelnemende instellingen

De volgende 12 instellingen doen mee met de regeling Versnellen met edusources: vakcommunity Informatievaardigheden, Erasmus Universiteit Rotterdam, Fontys Hogeschool, HAN, Hogeschool Utrecht, Saxion, TU Eindhoven, TU Delft, Universiteit Maastricht, Universiteit Utrecht, Vrije Universiteit en Wageningen University & Research.

Deel deze pagina

Actueel

Lees hier het laatste nieuws en meer
Nieuws
Het doek valt (bijna)

Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT komt na vier succesvolle jaren aan het eind van deze maand officieel ten einde. Als

Column
Column Berent Daan: Op naar (1 mei) 2023

Auteur: Berent Daan, Programmadirecteur Digitaliseringimpuls Onderwijs Toen ik begin oktober de vacature onder ogen kreeg voor een programmadirecteur Digitaliseringsimpuls Onderwijs