Doe mee: experimenteer een jaar lang met edusources

zone-digitale-leermaterialen

Werk je samen met vakgenoten aan het opbouwen van een goede collectie(s) digitale leermaterialen? Of heeft je instelling materialen op de plank liggen en wil je deze toegankelijk maken? Doe mee aan de regeling Versnellen met edusources en experimenteer een jaar lang met edusources, het platform voor digitale (open) leermaterialen voor het Nederlandse onderwijs.

Regeling binnen project Innovatie en implementatie digitale (open) leermaterialen

De zone Naar digitale (open) leermaterialen werkt samen met SURF aan de ontwikkelingen rondom het delen en hergebruiken van open en semi-open leermaterialen. De zone wil het gebruik van (semi-)open leermaterialen binnen de instellingen en vakcommunity’s bestendigen en versnellen. Daar hoort ook de benodigde ondersteuning bij. Het gebruik van edusources helpt bij het beschikbaar maken en delen van leermaterialen. Met de regeling Versnellen met edusources kunnen instellingen kennismaken en ervaren wat edusources kan betekenen voor jouw instelling en docenten.

Meld je aan voor regeling Versnellen met edusources!

In juni 2021 is al een aantal instellingen aan de slag gegaan met edusources. Nu kunnen ook andere geïnteresseerde instellingen zich aanmelden. Met de regeling Versnellen met edusources kan de instelling een jaar lang kostenloos gebruik maken van edusources. De instelling kan aan de slag met teams van docenten, vakcommunity’s, en het opbouwen van collecties van (semi-) open leermaterialen. Binnen de regeling heeft de instelling de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met alle deelnemende instellingen om zo van elkaar te leren.

Wat wordt er van de instelling gevraagd?

  • De deelnemende instellingen zorgen bij start regeling voor:
  • De deelnemende instellingen zorgen gedurende de looptijd voor
    • het (semi-) open publiceren van minimaal twee (opleidings- of faculteits- of vakgebied)collecties via edusources onder een passende licentie, en een groeiscenario publicatie van (semi-) open leermaterialen;
    • een strategie/plan ten aanzien van hergebruik van (semi-) open leermaterialen;
    • voldoende middelen om hun project vorm te geven en voor voldoende betrokkenheid van gebruikers uit de eigen onderwijsinstelling en betrokken onderwijsinstellingen, zoals docenten, informatiespecialisten en eventueel studenten;
    • een uitgewerkt activiteitenplan (stap 2).

Wil je informatie nalezen? Download hier het sjabloon van het projectidee, de voorwaarden van de regeling en het sjabloon van de letter of intent.  

Heb je interesse?

Deze oproep is gesloten.

Deelnemende instellingen

De volgende 12 instellingen doen mee met de regeling Versnellen met edusources: vakcommunity Informatievaardigheden, Erasmus Universiteit Rotterdam, Fontys Hogeschool, HAN, Hogeschool Utrecht, Saxion, TU Eindhoven, TU Delft, Universiteit Maastricht, Universiteit Utrecht, Vrije Universiteit en Wageningen University & Research.

Deel deze pagina

Actueel

Lees hier het laatste nieuws en meer
Terugblik-Toets2daagse
Artikel
Terugblik: dit was de Toets2daagse

Op 6 en 7 december 2022 organiseerde de werkgroep Toetsen op afstand samen met de Special Interest Group Digitaal Toetsen en