Deel-jouw-ervaringen-met-open-leermaterialen

Deel jouw ervaringen met open leermaterialen!

zone-digitale-leermaterialen

Wie groen zegt, zegt duurzaam. Alles moet langer meegaan, het is immers zonde om iets te maken wat niet vaker gebruikt kan worden. Open leermaterialen zijn eigenlijk al duurzaam: gedeelde materialen kunnen vaker gebruikt worden. Maar hoe zit het met de materialen die gemaakt worden met interne of externe financiering? Hoe zorg je ervoor dat deze materialen blijvend beheerd blijven worden zodat ze echt duurzaam zijn? De zone Naar digitale (open) leermaterialen is op zoek naar voorbeelden van en ervaring met het delen van digitale (open) leermaterialen.

Hoe gaat de zone te werk
De zone verzameld strategieën die bij open leermateriaal-projecten worden gebruikt om verduurzaming van het project te realiseren. Hierbij gaat het om de activiteiten en aanpakken die voor, tijdens en na een project rond open leermaterialen worden geïnitieerd om continuering na afloop mogelijk te maken (duurzaamheid). 

Het doel
 
Voorbeelden verzamelen om elkaar te inspireren en aan te moedigen duurzamer (her)gebruik te maken van open leermateriaal. 

Oproep!
Ben jijzelf of ken je iemand die is betrokken bij een project of activiteit rond open leermaterialen dan hoort de zone dat graag! Vul dit formulier in met de gegevens van het project. Het invullen duurt een paar minuten en kan t/m maandag 5 september. De resultaten van het onderzoek worden dit najaar gepubliceerd. Dus houd de website in de gaten. 

Foto van 
Olia Gozha via Unsplash.

Deel deze pagina

Actueel

Lees hier het laatste nieuws en meer
Terugblik-Toets2daagse
Artikel
Terugblik: dit was de Toets2daagse

Op 6 en 7 december 2022 organiseerde de werkgroep Toetsen op afstand samen met de Special Interest Group Digitaal Toetsen en

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees-meer-over-het-Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT