Data-journey-platform-slimmer-gebruik-studiedata
Zone-Studiedata

Data journey platform voor slimmer gebruik studiedata

Welke toepassing van studiedata is relevant voor jou? Voor een student is het antwoord op deze vraag heel anders dan voor een bestuurder, onderzoeker of docent. De zone Veilig en betrouwbaar studiedata benutten heeft daarom een platform ontwikkeld waar je voorbeelden vindt van gebruik van studiedata, toegespitst op jouw rol. Je kunt hier inspiratie opdoen uit het werk van collega’s, je eigen succesvoorbeelden delen en in contact komen met andere onderwijsinstellingen.

De data journeys geven de (studie)loopbaan weer van verschillende persona’s binnen het onderwijs. Ze tonen taken die deze doelgroepen tegen kunnen komen tijdens hun werk of studie. Bij deze taken worden vervolgens informatieproducten, zoals rapportages of dashboards, getoond die hen hierbij kunnen ondersteunen. Het resultaat is een overzicht van praktijkgerichte informatieproducten die op dit moment daadwerkelijk binnen instellingen worden gebruikt. De producten zijn namelijk afkomstig van medewerkers binnen onderwijsinstellingen zelf!

Het platform is een plek om praktijkgerichte kennis en producten over studiedata te delen met elkaar. Bekijk de data journeys en gedeelde voorbeelden nu op
doe-meer-met-studiedata.nl en gebruik het formulier op de website om ook jouw bijdrage te leveren. Deel, leer en inspireer!

Deel deze pagina

Actueel

Lees hier het laatste nieuws en meer
Terugblik-Toets2daagse
Artikel
Terugblik: dit was de Toets2daagse

Op 6 en 7 december 2022 organiseerde de werkgroep Toetsen op afstand samen met de Special Interest Group Digitaal Toetsen en