Column Josephine Verstappen

Josephine Verstappen. Functie elders.

Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT
Josephine-Verstappen

Josephine Verstappen

Lid Programmateam (VSNU)

Ruim 2,5 jaar geleden startte ik als beleidsadviseur Onderwijsinnovatie met ICT bij de VSNU. Een hele mond vol, zo’n fucntietitel. Bij mijn sollicitatie was al duidelijk dat het Versnellingsplan een groot deel van mijn takenpakket zou worden en daar keek ik enorm naar uit. Het boek “Why do I need a teacher when I have Google” heeft me namelijk ontzettend geïnspireerd tijdens mijn studie Onderwijskunde. Aan de slag gaan met digitalisering van het onderwijs zag ik daarom als een interessante uitdaging, waarbij ik met anderen kon gaan samenwerken aan een toekomstbestendig onderwijsstelsel.

Die samenwerking heb ik vanaf het allereerste moment gevoeld en altijd voelde ik een soort saamhorigheid met de collega’s. Samen werken we aan het verrijken van het onderwijs door middel van ICT. Dat maakte het extra leuk om te werken voor het Versnellingsplan.

We zijn bovendien met z’n allen gegroeid in het plan. Het eerste jaar was er (terecht) veel aandacht voor teambuilding en ideeënvorming. Ik weet nog dat ik bestuurders destijds moest informeren en vooral procesupdates kon geven. Opeens begonnen de zones echter op stoom te komen en werden er ontzettend veel producten ontwikkeld. Inmiddels staat de teller op meer dan 100, iets waar we trots op kunnen zijn.

Maar na 2,5 jaar is het voor mij tijd om een volgende stap te zetten (functie elders). Ik weet nog dat we op een moment zoveel wisselingen hadden bij de aanvoerders en verbinders dat in de stuurgroep de grap werd gemaakt dat het Versnellingsplan ook wel een goede springplank was voor nieuwe functies. Dat is het voor mij uiteindelijk ook zo gebleken. Ik blijf wel werken bij de VSNU, maar ga me met andere onderwijsdossiers bezighouden. Ik zal het Versnellingsplan enorm missen. De variatie in de producten -van een bewegingssensor voor instellingen tot landelijke pilots microcredentials- is mooi om te zien en ik weet zeker dat in de laatste 1,5 jaar nog veel moois zal volgen. Ik wens iedereen succes en we komen elkaar ongetwijfeld snel tegen.

Deel deze pagina

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees-meer-over-het-Versnellingsplan-Onderwijsinnovatie-met-ICT